Luchthaven Tegel in Berlijn veilt zijn uitrusting na uitschakeling
Veel mensen waren half november 2020 diepbedroefd toen de Berlijnse luchthaven Tegel zijn luchtwegactiviteiten sloot. Desalniettemin is de luchtvaartmaatschappij van plan delen van hun gedenkwaardige luchtterminal te verkopen, aangezien alles, van stoelen en schermen tot wasinstallaties voor bussen en sneeuwploegen van de opmerkelijke luchtterminal, online wordt geveild door Dechow.
Wanneer luchthavens en luchtvaartmaatschappijen sluiten of liquideren, hebben ze meestal twee opties met betrekking tot hun bezittingen. Een daarvan is om het weg te gooien, wat misschien niet winstgevend is voor de eigenaren. De andere optie is echter bedoeld om dingen te verkopen aan verzamelaars en anderen.
Zo wordt verspilling voorkomen, verdient de verkoper geld aan het artikel en is de koper tevreden met de aankoop. Vanaf vandaag duurt de massale verkoop van stoelen en schermen twee weken tot 11 februari om 10.00 uur CET.
Ook artikelen zoals bagagebanden zijn op de site te vinden. Hoewel sommige deals ongelooflijk redelijk lijken, is het voordeel dat alle items persoonlijk van de luchthaven moeten worden opgehaald en dat de prijzen kunnen stijgen als gevolg van een stijging van de biedingen vóór het einde van de veiling.
De luchthaven bedient de stad Berlijn naast de luchthaven Schönefeld uit het Sovjettijdperk ten zuiden van de stad. Eind oktober opende Berlin Brandenburg Airport (BER) op het terrein van de luchthaven Schönefeld, waardoor de capaciteit van de oude luchthaven Tegel niet langer nodig was. Dit was vooral het geval gezien de huidige kolossale daling van het vliegverkeer als gevolg van de huidige luchtvaartsituatie. De luchthaven Tegel in Berlijn is niet de eerste die zich
bezighoudt met dit soort verkoop. Vorig jaar verkocht British Airways serviesgoed en andere items van de gepensioneerde Boeing 747-vloot. Thai Airways heeft in november ook alles verkocht, van bestek tot Boeing 747’s, hoewel de Boeing 747’s misschien moeilijker te verkopen zijn dan messen en vorken. In de Verenigde Staten verkoopt American Airlines zijn wijn aan consumenten, aangezien het aantal passagiers laag blijft.
Lufthansa heeft A320-deuren verkocht die als tralies werden gebruikt, terwijl anderen sleutelhangers van de romp van een vliegtuig verkochten.