Menu Close

Gratis live Treinen volgen

Het is natuurlijk leuk om te zien hoeveel vliegtuigen er boven Nederland op dit moment boven je vliegen, maar met de bovenstaande radar kan je zien hoeveel en waar de treinen rijden in Nederland. Treinen volgen met deze radar is niet alleen leuk maar je kan hier alle details bekijken van de trein dat je selecteert.

Wanneer komt je trein aan op het station, waar rijd je trein nu, heb ik de trein gemist, je kan er echt alles op zien.


Het leuke van deze treinen radar is dat je het gewoon online live kan kijken waar je ook bent,  je moet wel een internet verbinding nodig, maar verder kan je de treinen volgen vanaf je mobiel of tablet.  Ook als je in de trein zit kan je kijken waar je ongeveer bent.

Ben je gewoon een treinen fanaat en wil je gewoon kijken waar er een trein rijdt dan is deze radar natuurlijk ook heel leuk.

Elke NS Intercity, stoptrein en sneltrein is vindbaar op de treinen radar.

Hoe werkt de treinen radar

In de live treinradar staan drie vensters namelijk:

  • Het treinvenster
  • Het stationsvenster
  • De klok
Treinvenster

Om het treinvenster actief te maken klik je op een trein die zichtbaar is op de radar. De treinen herken je aan de zwart omrande cirkels.  Nu zie je de actuele ritinformatie van de trein.

Bovenaan staat het treintype.   Er wordt onderscheid gemaakt tussen Intercity, Sprinter, Stoptrein en Lightrail. Naast het treintype staat het treinnummer. Het treinnummer wordt ook wel het ritnummer genoemd. Dit nummer is een combinatie van een treinserie en 2 unieke cijfers aan het einde van het nummer.

Een lijst van treinseries kun je Hier vinden.

Daaronder zie je verdere details over de status van de trein zoals de volgende bestemming en de huidige snelheid van de trein. Ook kun je zien op welk spoor de trein zal arriveren.

Verder kun je ook de halteringen van de trein bekijken. Te zien is bij welke stations de trein al is gestopt en welke de trein nog zal aandoen en op welke tijdstippen.

Stationsvenster

Om het stationsvenster actief te maken dien je op een station te klikken. De stations herken je aan de roodomrande cirkels.  Vanuit dit venster kun je dan de actuele aankomst- en vertrektijden van het station bekijken. Ook kun je zien van welk spoor welk treinnummer zal vertrekken.

Verder kun je hier ook algemene informatie over het station vinden. Dit betreft onder andere het adres, het jaar van opening en het aantal perrons.

 

treinVerder kan je op onze website ook schepen volgen,  een vlucht volgen.