Menu Close

Vluchttijden Schiphol

Hoe laat vertrekt een vlucht met vriend/vriendin of familie vanuit Schiphol.  Hieronder vind je een overzicht met alle vluchttijden van Schiphol. Door te klikken op een bepaalde vlucht kunt meer informatie over bijv. de  aankomsthal opvragen. Erg handig als je iemand moet ophalen op Schiphol. Op onze site kan je ook alle vluchten volgen.

Ga direct naar:
Aankomsttijden Schiphol
Vertrektijden Schiphol

Aankomsttijden Schiphol

Schiphol behoort tot één van de grootste en drukste vliegvelden van Europa. Het vinden van aankomsttijden van een vlucht kan soms erg lastig zijn. Vroeger werden de aankomsttijden van vluchten nog vaak opgezocht via teletekst op de tv. Tegenwoordig hebben we gelukkig allerlei handige devices die we op elk moment van de dag kunnen raadplegen.De Schiphol app is bruikbaar op zowel pc en smartphone als ook op een tablet. Zo heb je altijd de actuele aankomsttijden Schiphol bij de hand. Ook kan je gemakkelijk zien of een vlucht vertraging heeft, zo weet je altijd precies wanneer een vlucht aankomt en zo een vliegtuig volgen. Erg handig als je iemand op moet halen van het vliegveld of als je zelf op vakantie gaat!

Voor de vluchttijden Schiphol kan je ook een gratis app downloaden. Deze kan je gratis downloaden en is ook te gebruiken voor het vinden van parkeerplekken nabij Schiphol. (altijd handig)

Schiphol app downloaden voor android.
Schiphol app downloaden voor Apple.

Schiphol aankomst

Elk jaar vertrekken duizenden vakantiegangers vanaf Schiphol naar allerlei vakantiebestemmingen. Dankzij de gratis Schiphol aankomst app kan je live alle vluchttijden bijhouden. Met de app zijn alle vluchten te vinden die vandaag of morgen aankomen op Schiphol. Omdat de Schiphol Aankomst app zijn gegevens direct ophaalt uit de databases van het vliegveld is de app altijd actueel. Om de vlucht te vinden waar je de aankomsttijd van wilt weten kan je zoeken op vluchtnummer, land van herkomst of luchtvaartmaatschappij. Wanneer je de vlucht hebt gevonden en je deze aanklikt zullen ook de aankomsthal en bagageband nummer te zien zijn.

Vertrektijden Schiphol

Over heel 2014 hebben meer dan 55.000.000 passagiers een vlucht via Schiphol gehad. Het komt daarom ook regelmatig voor dat het erg druk is op Schiphol en vluchten vertraging oplopen. Als je binnenkort een vakantie via Schiphol gepland hebt staan is het aan te raden om regelmatig de vertrektijden Schiphol te controleren. Niks is namelijk vervelender dan onnodig lang te moeten wachten op een vlucht die vertraging heeft opgelopen. Met behulp van de app heb je altijd een actueel schema met de vertrektijden van Schiphol bij de hand.

Schiphol vertrek

Vertrek je via Schiphol? Zorg dan altijd dat je de Schiphol vluchten app bij de hand hebt. Door drukte kunnen op Schiphol de vertrektijden nogal eens veranderen. Via het vertrektijden schema in de Schiphol app kan je gemakkelijk jouw vlucht opzoeken op basis van vluchtnummer, land van bestemming of de vluchtmaatschappij waarmee je vliegt. Zo kan je altijd bijhouden wat de actuele vertrektijd is van jouw vlucht. Zo hoef je niet onnodig lang te wachten bij de gate, handig toch?

Bekijk onze vluchten radar, je staat er van te kijken hoeveel vluchten er dit moment boven je vliegen. Jij kan nu ook zelf een vlucht volgen!

Wegwijs op Schiphol

Schiphol behoort tot één van de drukste luchthavens in Europa. Met bijna 69 miljoen reizigers in 2017 wordt het alleen voorbijgestreefd door London (Heathrow) en Parijs (Charles de Gaulle). Wie wel eens op Schiphol is geweest weet dat de luchthaven een kleine stad op zich is. Voor je vertrek en/of voor je aankomst is het dus handig om te weten welke faciliteiten Schiphol de reizigers biedt en waar deze zich bevinden.

Van winkel tot douches

Om de reizigers en bezoekers zoveel mogelijk comfort te bieden biedt Schiphol een scala aan winkels en horecavoorzieningen. Je vindt ze zowel in het openbare deel van de luchthaven als achter de de douane-zone. Schiphol Plaza is het winkelcentrum van Schiphol, dat bereikbaar is voor reizigers maar ook voor bezoekers. Toiletten en faciliteiten om je baby te verschonen zijn er meer dan voldoende. Mocht je een moment van rust zoeken dan is er een stiltecentrum op de tweede verdieping van lounge 2. Mocht je behoefte aan een douche hebben voor je doorreist dan kan dat (tegen vergoeding) bij HMShost in lounge 3, bij Yotelair in lounge 2 en bij het Mercure hotel in lounge 3. Een aantal van de faciliteiten bevindt zicht achter de douane en is enkel bestemd voor reizigers.

Mindervalide?

Het grootste deel van de toiletten op Schiphol hebben ook een toilet voor mindervaliden. Je kunt ook een rolstoel lenen in Schiphol Plaza, het winkelcentrum van de luchthaven. Ook in aankomsthal 4, nabij de Starbucks kun je terecht voor een rolstoel. Mocht je assistentie en/of begeleiding nodig hebben dan kunt je dat vooraf aanvragen bij je luchtvaartmaatschappij, bij je touroperator of bij je reisbureau. Wil je worden begeleid in jouw eigen rolstoel? Ook dat is mogelijk. Check dan niet online in, maar check in bij de incheckbalie van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Zij assisteren je bij het inchecken van je rolstoel.

Meet & assist

Schiphol biedt ook een service aan waarbij jouw gasten of zakenrelaties worden ontvangen door een host. Deze ‘Meet & assist’ service kan worden afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Je gasten of zakenrelaties worden bij de deur van het vliegtuig opgewacht door de host. De bagage wordt overgenomen en men wordt door de verschillende checkpoints geleid naar de vertrekhal, de aankomsthal of naar het klaarstaande vervoersmiddel. Meer informatie over deze diensten vind je op de website van Schiphol.

Passagiers wegbrengen of ophalen

Controleer altijd voor je van huis vertrekt of de vertrekkende vlucht nog steeds volgens schema zal vertrekken. Onderweg kunt je ook op je smartphone op de hoogte blijven van eventuele wijzigingen. Je kunt de meest actuele aankomst- en vertrektijden vinden op de website van Schiphol, maar ook op de websites van de luchtvaartmaatschappijen. Iemand snel wegbrengen zonder dat je zelf de auto verlaat? Dan kun je gebruik maken van de Kiss & Ride zones bij de vertrekhallen. Je kunt hier niet parkeren! Wanneer je afscheid wilt nemen of meer tijd nodig hebt om iemand op te halen, dan kun je gebruik maken van de parkeerzones P1 Kort Parkeren.

Parkeren

Op Schiphol is een parkeerzone voor elke situatie. Zo kun je kiezen uit de volgende opties:
Alleen iemand afzetten: Kiss and Ride zone voor de vertrekhallen
Korter dan 48 uur: P1 Kort Parkeren
Een weekend parkeren: P1 Holiday Parking (Online reservering nodig!)
Lang parkeren: P3 of P4
Valet parking onoverdekt: P6
Dichtbij valet parking deels overdekt: Terminal Valet Parking
Voldoende opties om jouw auto lang- of kortdurig te kunnen parkeren. Bekijk online welke opties je hebt en reserveer indien nodig op tijd. In veel gevallen is het echter voordeliger om je naar de luchthaven te laten brengen, of om gebruik te maken van het openbaarvervoer.

Openbaarvervoer

Station Schiphol Airport ligt onder de luchthaven. Vanuit de richtingen Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam gaan er dag en nacht treinen naar Schiphol. Raadpleeg de website van de NS voor uw beste verbinding. Vanaf de perrons loopt u in enkele minuten naar de incheckbalies. Voor wie liever per taxi van en naar Schiphol reist zijn er ook meerdere opties. De standaardtaxi’s belt u zelf vanuit huis en u kunt ze vinden bij de taxistandplaats voor Schiphol Plaza. Ook is er de Schiphol Travel Taxi’s. Deze zijn vooral geschikt voor groepen en voor mensen die het niet erg vinden om een taxi te delen met anderen. Voor wie in luxe wil reizen zijn er de Schiphol Business taxi’s. Je kunt alle taxi’s terugvinden op de website van Schiphol. Je kunt via de website ook een taxi reserveren.

Vertrek- en aankomsttijden

Thuis kun je online controleren of de geplande aankomst- of vertrektijden nog steeds van kracht zijn. Hiervoor kun je de website van Schiphol raadplegen, maar je kunt ook terecht op de websites van de luchtvaartmaatschappijen. In de luchthaven zijn op diverse plekken monitoren en grote schermen te vinden waarop je de meest actuele vertrek- en aankomsttijden kunt vinden.

Inchecken

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt zijn er verschillende manieren om in te checken en om je boardingpass te ontvangen. Veel maatschappijen bieden de mogelijkheid om vanaf 24 uur voor vertrek thuis online al in te checken en een boardingpass uit te printen. Je kunt ook kiezen voor de selfservice op de luchthaven. Ga hiervoor naar de blauwe (KLM en Skyteam) check in kiosk of naar de gele (andere maatschappijen). Uiteraard kunt je ook gewoon naar een incheckbalie om aldaar in te checken. Voor uw bagage is er vaak een ‘selfservice bagage drop off’ maar ook bij de incheckbalies is men je graag van dienst.

Overnachtingen

Soms moet je door omstandigheden op of nabij de luchthaven overnachten. In de directe omgeving van Schiphol bieden diverse hotels hun diensten aan. Het betreft zowel betaalbare basic hotels als luxe viersterrenhotels. Bijna alle hotels die wat verder weg gelegen zijn bieden een shuttle dienst aan. Zo komt je makkelijk van je hotel naar de luchthaven of andersom. Op de website van Schiphol vind je diverse links naar de hotels en kun je ook online reserveren. Vanzelfsprekend kun je ook zelf je kamer(s) boeken via een externe website of rechtstreeks op de website van het betreffende hotel.

Schiphol Teletekst

Schiphol aankomsttijden en Schiphol vertrektijden zijn via teletekst ook te volgen, veel mensen weten dit niet maar Teletekst is ook via het internet gewoon te bekijken. Op de onderstaande pagina’s vind je alle Schiphol aankomsten en Schiphol vertrektijden:

Plattegrond Schiphol

Schiphol is één van de grootste vliegvelden van Europa je kunt hier dus snel verdwalen, daarom hebben wij de pagina plattegrond Schiphol aangemaakt om je te helpen de weg te vinden.

Adres Schiphol

Als je met de auto naar Schiphol gaat heb je natuurlijk het adres nodig. Hieronder staat een overzicht met de belangrijke adressen van Schiphol. Klik op de links om gelijk met Google maps te navigeren naar dit adres!

Contact opnemen met Schiphol

Wil je contact opnemen met Schiphol? Daar zijn  verschillende manieren voor. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

  • Telefoon binnen Nederland: 0900 0141
  • Telefoon buiten Nederland:  +31 20 794 0800
  • Live Chat: Klik daarvoor hier
  • Facebook: Schiphol heeft ook een eigen Facebook pagina waar je vragen kunt stellen. Deze is hier te vinden.
  • Twitter: Schiphol Twitter