Menu Close

Flybe Flight Tracker

Met de gratis Flybe flight tracker kun ja via flightradar op deze pagina gemakkelijk elke Flybe vlucht volgen, je hoeft enkel de volgende stappen uit te voeren:

  • Zorg dat je het vluchtnummer bij de hand hebt van de Flybe vlucht die je wilt volgen;
  • Klik op het vergrootglas icoon rechtsboven in het radarscherm;
  • Vul het Flybe vluchtnummer in;
  • Er komt automatisch een lijst met alle gerelateerde vluchten naar voren. Klik op de vlucht die je graag wilt volgen;
  • De radar zal automatisch het toestel beginnen te volgen en je live van de Flybe vluchtstatus voorzien.


Flybe is een Engelse lowcost airline, de thuishaven van deze vliegtuigmaatschappij bevindt zich in Exeter. Met zijn 82 vliegtuigen vliegt Flybe op 102 verschillende bestemmingen door Europa. In Nederland vliegt de Engelse maatschappij vanuit vliegveld Groningen en vanuit Schiphol.
Flybe Flight Tracker

Geschiedenis

In 1969 werd Flybe opgericht als Intra Airways, destijds bevond de thuishaven zich in Jersey. In de loop der jaren werd de naam van de vliegtuigmaatschappij een paar keer aangepast maar pas in 2002 werd de naam veranderd naar het huidige Flybe.

Bestemmingen

Flybe heeft een uitgebreid aanbod aan bestemmingen in Europa. Zeker in het Verenigd Koninkrijk, worden nagenoeg alle grotere vliegvelden aangedaan. Op het vasteland van Europa vindt men bestemmingen zoals Faro, Warschau, Sofia, Madrid, Rome en Praag bijvoorbeeld. Vanuit Amsterdam vlieg je met Flybe naar Toulouse, Stuttgart en 22 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Rechtstreeks vlieg je vanuit Schiphol naar Exeter, Southampton, Doncaster, Manchester, East Midlands, Londen en Birmingham. Op tijd boeken levert je vaak een gunstige vluchtprijs op. Wil je een bezoek brengen aan Dublin, Edinburgh of het hippe Newcastle dan is Flybe zeker het overwegen waard. Vanuit Groningen heb je de keuze uit iets minder bestemmingen, vijf stuks om precies te zijn. Kies je voor Dublin, Aberdeen, Glasgow, Manchester of Londen? Waarvan alleen Londen een directe bestemming is.
Woon je in het zuiden van Nederland dan is het nog te overwegen om vanaf Antwerpen of Keulen te vliegen. Van hieruit is er een rechtstreekse vlucht naar Londen Southend mogelijk. Vanuit Düsseldorf vlieg je rechtstreeks op Cardiff, Birmingham, Londen city, Southampton, Manchester en Leeds.

Voordelen en nadelen

Eenmaal aan boord van het vliegtuig heb je de mogelijkheid om drank een snacks te kopen. Reis je in de Economy plus klasse, een get more ticket, dan heb je extra voordelen en services tot je beschikking, zoals het uitkiezen van een stoel, en zijn drank en snacks al inbegrepen in de ticketprijs. Kies je voor een all in ticket dan mag je een extra stuk handbagage meenemen en via de priority lane krijg je als eerste toegang tot het vliegtuig. Heb jij een basic ticket dan mag je 10 kg handbagage mee aan boord nemen, en een extra tas zoals een handtas, laptoptas of rugzak. Deze moet je onder je stoel kunnen plaatsen. Wil jij een stoel reserveren of extra bagage meenemen dan dien je hiervoor extra te betalen. Boek je een “get more” ticket, dan mag je ook nog 23 kg ruimbagage meenemen en is zitplaatsreservering ook inbegrepen.
Net zoals bij British Airways spaar je bij Flybe ook Avios als je lid bent van het frequent flyer programma. Deze Avois kun je inwisselen tegen diverse kortingen. Je aanmelden voor het frequent flyer programma is geheel kosteloos.