Menu Close

Online vluchten volgen in de buurt van Nederlandse luchthavens

Naast informatie over flight radars, vluchttijden en het spotten van vliegtuigen vind je op onze website informatie over de grootste en belangrijkste Nederlandse vliegvelden. Aangezien de meeste bezoekers van deze website vluchten willen volgen, beschrijven we uitgebreid hoe je het beste vliegtuigen kan volgen rondom deze luchthavens. Van elke luchthaven wordt eveneens beschreven welke luchtvaartmaatschappijen er op vliegen en welke bestemmingen er worden aangedaan.

Amsterdam Schiphol Airport

Schiphol is de grootste en drukste luchthaven van Nederland. Zelfs op Europees niveau staat AMS op de derde plek, dat is nogal wat voor een relatief klein land als Nederland. Jaarlijks vertrekken er ongeveer 60 miljoen mensen vanaf Schiphol naar nagenoeg elke bestemming (meer dan 300) over de hele wereld. Door de omvang en drukte is Schiphol uniek voor zowel vliegtuigspotters als mensen die een vlucht willen volgen. Doordat er op elk moment van de dag een zeer grote doorstroom aan toestellen landt en vertrekt is de diversiteit in vliegtuigen erg groot. Dit maakt vliegtuigen volgen of spotten extra interessant rondom Schiphol. Voor meer informatie over Schiphol zie je de volgende pagina:

Vlucht volgen Schiphol

Vluchttijden Schiphol

Eindhoven Airport

Het vliegveld Eindhoven Airport is de laatste jaren erg in trek bij toeristisch verkeer. Niet gek dat de luchthaven de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid is. Eindhoven Airport is dusdanig hard gegroeid dat het zich de tweede grootste luchthaven van Nederland mag noemen. Wat de luchthaven voor vliegtuig spotters en volgers extra interessant maakt is het feit dat het zowel een militaire vliegbasis als een burgervliegveld is. Hierdoor is het aanbod aan toestellen erg divers en heb je een grotere kans om militaire toestellen te spotten. Zie voor meer informatie over Eindhoven Airport te volgende pagina:

Vlucht volgen Eindhoven Airport

Vluchttijden Eindhoven Airport

Groningen Airport Eelde

Het vliegveld Groningen Aiport Eelde is in vergelijking tot de rest een rustig en klein vliegveld. Het staat beter bekend onder de naam luchthaven/vliegveld Eelde. Deze naam dankt de luchthaven aan het feit dat het precies aan de rand van de Groningse plaats Eelde gelegen is. Vanaf de luchthaven wordt vooral gevlogen naar bestemmingen binnen Europa en Turkije. Ondanks haar kleine omvang is het interessant om vluchten te volgen of te spotten rondom Groningen Airport Eelde. Naast commerciële luchtvaart zul je hier ook vaak privévliegtuigen kunnen spotten. Voor meer informatie over vliegveld Eelde zie je de volgende pagina:

Vlucht volgen Groningen Airport Eelde

Vertrektijden Eelde

Aankomsttijden Eelde

Rotterdam The Hague Airport

Voor veel mensen relatief onbekend is het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Gezien het feit dat vanaf deze luchthaven naar wel veertig bestemmingen wordt gevlogen mag het zich een grote luchthaven noemen. Vooral voor zakelijk vliegverkeer is de luchthaven erg in trek. Dit heeft te maken met de ligging middenin het economisch centrum van de Randstad. Daarnaast staat het vliegveld er om bekend dat het zeer efficiënt te werk gaat. Dit betekent dat er zo min mogelijk tijd verloren gaat bij het verwerken van passagiers. Er vliegt een leuke mix aan vliegtuigen op Rotterdam Airport. Het is dan ook uitermate geschikt voor het spotten en volgen van vluchten. Voor meer informatie over Rotterdam The Hague Airport zie je onderstaande pagina:

Vlucht volgen Rotterdam The Hague Airport.

Rotterdam Airport Vertrek

Aankomsten Rotterdam Airport

Maastricht Aachen Airport

Zoals de naam al doet vermoeden licht Maastricht Aachen Airport nabij de hoofdstad van Limburg; namelijk Maastricht. Vanaf deze luchthaven vliegt vooral zeer veel vrachtverkeer naar bestemmingen over de gehele wereld. Er bevindt zich rondom deze luchthaven minder burgerluchtvaart dan gebruikelijk is voor Nederlandse luchthavens. Wel vliegen er regelmatig enkele binnenlandse vluchten en wordt ook op Duitsland en Belgie gevlogen. Juist doordat er zoveel vrachtverkeer vliegt kan het leuk zijn om eens vliegtuigen te gaan volgen of spotten rondom Maastricht Aachen Airport. Voor meer informatie over Maastricht Airport zie je de volgende pagina:

Vlucht volgen Maastricht

Aankomsttijden Maastricht Airport

Vertrektijden Maastricht Airport