Wizz Air Vlucht Volgen

Met de gratis flightradar op deze pagina kan je gemakkelijk elke Wizz Air vlucht volgen, je hoeft enkel de volgende stappen uit te voeren:

  •  Zorg dat je het vluchtnummer bij de hand hebt van de Wizz Air vlucht die je wilt volgen;
  •  Klik op het vergrootglas icoon rechtsboven in het radarscherm;
  •  Vul het Wizz Air vluchtnummer in;
  •  Er verschijnt automatisch een lijst met alle gerelateerde vluchten. Klik op de vlucht die je wilt volgen;
  •  De radar zal automatisch het toestel beginnen te volgen en je live van de Wizz Air vluchtstatus voorzien.Wizz Air

Deze Hongaarse low-cost airline is voornamelijk gericht op centraal Europa. Goed herkenbaar aan de wit met paars afgewerkte vliegtuigen. Vanuit Nederland vliegt Wizz Air vanaf vliegveld Eindhoven.

wizz air vlucht volgen

Geschiedenis

Wizz Air werd in 2003 opgericht in Hongarije, op 23 juni 2004 werd de eerste officiële commerciële vlucht uitgevoerd van het vliegveld van Boedapest. De maatschappij werd opgericht als de chartermaatschappij van de Hongaarse vliegtuigmaatschappij Malev. In 2012 ging Malev failliet, hierdoor kon Wizz Air diverse bestemmingen overnemen. Zoals Dubai, Istanboel, Tel Aviv, Kiev en Moskou. De grootste hub van Wizz Air is Boedapest, van hier uit vertrekken de vliegtuigen naar dertig bestemmingen. Twintig bestemmingen worden er aangevlogen vanuit het Poole Katowice. In totaal zijn er 142 bestemmingen in 42 landen die je kunt bereiken met Wizz Air, hiervoor hebben ze 132 vliegtuigen ter beschikking.
Wizz Air vliegt voornamelijk vanaf regionale en dus een stuk goedkopere vliegvelden.

Bestemmingen, voordelen en nadelen

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je voor een klein bedrag naar Oost-Europa. Poolse steden zoals Gdansk, Wroclaw, Warschau en Katowice bijvoorbeeld zijn vanaf Eindhoven te bereiken. Eveneens is er een verbinding met onder andere Boedapest in Hongarije, Riga in Letland en Sofia in Bulgarije. Sinds kort is er een lijnvlucht opgezet tussen de Noord-Brabantse stad en Wenen. Een verbinding waar waarschijnlijk nog veel Nederlanders gebruik van gaan maken. Zeker omdat de Wizz Air prijzen een stuk lager liggen dan die van de KLM en Austria Airlines, de twee vliegmaatschappijen die al langer dienst doen naar Wenen vanuit Amsterdam, Schiphol Airport.

Wizz Air Bagage

Aan de lage prijs die Wizz Air hanteert zitten echter natuurlijk ook nadelen. Zo mag je ook bij Wizz Air maar één stuk handbagage van 10 kg meenemen. Hierin moet ook je laptoptas passen of een eventuele dames handtas. Wil je extra bagage meenemen dan moet je daarvoor extra betalen. Of kies voor het Wizz Go of Wizz Plus principe tijdens het boeken van je reis. Ingecheckte bagage en stoelkeuze is bij deze tarieven al inbegrepen.

Kosten voor extra ruimbagage verschillen per seizoen. In het hoogseizoen ben je duurder uit dan het laagseizoen, en zoals bij alle maatschappijen het geval is, is het raadzaam je bagage van huis uit via de website bij te boeken. Op het vliegveld betaal je meteen de hoofdprijs om een extra koffer mee te nemen. Kosten voor overgewicht in je bagage, zijn €10,- per kilo.

Wil je een stoel kiezen voor je reis, dan kun je dit online doen tijdens het boeken van je ticket, of tot 48 uur voor aanvang van je reis. Afhankelijk van waar jij wil zitten, en of je graag meer beenruimte wil, betaal je meer of minder voor je stoelkeuze.

Wizz Discount Club

Wizz Air beschikt ook over de zogenaamde Wizz Discount Club, hiermee heb je recht op diverse kortingen. Onder andere 10 euro korting op vluchttarieven en 5 euro op online aangekocht bagage. Om hiervan lid te worden dien je echter wel €29,99 te betalen. Op jouw lidmaatschap kun je dan één medereiziger meenemen. Voor gezinnen bijvoorbeeld bestaar er het groepslidmaatschap. Hiervoor betaal je €59,99 per jaar en kun je buiten jezelf nog 5 andere personen meenemen.