Menu Close

Wizz Air Vlucht Volgen

Met de gratis flightradar op deze pagina kan je gemakkelijk elke Wizz Air vlucht volgen klik op de vlucht die je wilt volgen en bekijk alle relevante informatie.


Online flight number check

 • Live Flight tracker - Flight status
 • Arrival and departure terminal
 • Arrival and departure gate
 • Baggage belt information

 • Scheduled
 • Estimated

 • Scheduled
 • Estimated

Airport information

 • Terminal
 • Gate
 • Delay

 • Terminal
 • Gate
 • Delay
 • Baggage

Latitude graph

 • latitude
 • longitude
 • Direction
 • Speed Horizontal
 • Speed Vertical
 • Is ground

Wizz Air

Deze Hongaarse low-cost airline is voornamelijk gericht op centraal Europa. Goed herkenbaar aan de wit met paars afgewerkte vliegtuigen. Vanuit Nederland vliegt Wizz Air vanaf vliegveld Eindhoven.

wizz air vlucht volgen

Wizz Discount Club

Wizz Air beschikt ook over de zogenaamde Wizz Discount Club, hiermee heb je recht op diverse kortingen. Onder andere 10 euro korting op vluchttarieven en 5 euro op online aangekocht bagage. Om hiervan lid te worden dien je echter wel €29,99 te betalen. Op jouw lidmaatschap kun je dan één medereiziger meenemen. Voor gezinnen bijvoorbeeld bestaar er het groepslidmaatschap. Hiervoor betaal je €59,99 per jaar en kun je buiten jezelf nog 5 andere personen meenemen.

Goedkope vliegvakanties met Wizz Air naar Oost Europa

Net als Ryanair en EasyJet, maakt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air gebruik van de open luchtvaartmarkt van de EU. De vliegmaatschappij kan daarom haar toestellen stationeren in andere landen en vliegen tussen bijvoorbeeld Nederland en Oostenrijk. Wizz Air vliegt vooral naar bestemmingen in Midden- en Oost Europa, en verbindt deze met steden in West-Europa.

Grootste low budget luchtvaartmaatschappij in Centraal- en Oost Europa

Wizz Air is een luchtvaartmaatschappij die sterk gericht is op innovatie in de passagiersbeleving. Een belangrijk streven daarbij is om vliegen betaalbaar te maken en om passagiers een nieuwe reisbeleving te bieden. De vliegmaatschappij is steeds op zoek naar mogelijkheden om het netwerk van bestemmingen te vergroten en low-cost vluchten aan te bieden. Als laagste low-fare aanbieder in Oost Europa maakt Wizz Air een bewuste afweging op welke luchthavens zij zich richt. Daarom vliegt Wizz Air op vliegvelden, waarbij gerekend kan worden op een vlotte en vriendelijke dienstverlening tegen betaalbare tarieven.

Naar welke bestemmingen vliegt Wizz Air?

Ongeveer 100 secundaire of regionale vliegvelden behoren tot de vliegbestemmingen, verspreid over 35 landen. Het merendeel van de aanvliegsteden bevinden zich in Europa, maar er zijn ook bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Eindhoven drie keer per week naar Kutaisi (Georgië) vliegen. Een enkele reis is beschikbaar vanaf € 20,00.

Met Wizz Air kun je momenteel vanaf Eindhoven vliegen naar de volgende landen:

 • Bosnië
 • Bulgarije
 • Georgië
 • Hongarije
 • Letland
 • Litouwen
 • Macedonië
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Roemenië
 • Servië

Kijk hier voor een uitgebreide bestemmingskaart van de verschillende bestemmingen.

Welke bagagekosten heb ik bij Wizz Air?

Sinds 1 november 2018 is het voor passagiers van Wizz Air niet meer mogelijk om één stuk handbagage en een trolley gratis mee te nemen in de cabine. Reizigers die onder het basistarief reizen, mogen nu alleen een rugzak of een andere vorm van handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm) meenemen.

Als je gebruik maakt van de WIZZ priority dienst kun je naast één gratis stuk handbagage een extra trolley ( max. 55 x 40 x 23) meenemen. Beide bagagestuks kunnen gewoon mee in de cabine. Zonder priority-ticket moet je voor de trolley bijbetalen en wordt deze meegenomen in het ruim. Deze bagage is onderverdeeld in drie gewichtsklassen: tot 10 kilo, 20 kilo en 30 kilo.

De bagagekosten bij Wizz Air verschillen per gewicht en per seizoen. Zo betaal je in het laagseizoen €9,00 tot €24,00 per stuk bagage per persoon. Ga je in het hoogseizoen en heb je een bagagestuk mee van 20 kg, dan betaal je €20,00 tot €50,00 per stuk bagage. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de bagagekosten per seizoen en per gewichtsklasse.

Het aankopen van extra bagage is mogelijk tot 3 uur voor vertrek. Je kunt dit ook op de luchthaven doen, maar bedenk dat je daar wel meer betaalt dan wanneer je dit doet via een online boeking. Ook kun je tegen betaling handbagage upgraden naar ingecheckte bagage. De upgrade kun je tot drie uur voor vertrek toevoegen via het vluchtoverzicht. Je mag online drie stuks bagage toevoegen. Op de luchthaven mag je nog drie extra stuks toevoegen.

Nieuwe bagageregels

Statistieken van de luchtvaartmaatschappij laten zien dat ruim 10.000 vluchten per jaar kampen met vertragingen waarbij bagage de boosdoener is. Een derde van de Wizz Air passagiers boeken een reis met een verblijfsduur van gemiddeld drie dagen of minder. Door deze korte trips nemen reizigers minder bagage mee. Één op de drie passagiers checkte de afgelopen jaren een reiskoffer in en slechts één op de zeven klanten neemt een reistrolley mee.

Lettend op de feedback van klanten en de verandering in reisgewoonten, heeft Wizz Air nu de optie ingevoerd om ingecheckte bagage van 10 kg mee te nemen met prijzen vanaf € 7. Het vernieuwde bagagebeleid van de vliegmaatschappij biedt voor passagiers de keuze uit een ruim aantal mogelijkheden voor het meenemen van handbagage en ingecheckte bagage.

Reisbundels

Naast het basistarief biedt Wizz Air verschillende bundels aan om je reis net wat aangenamer te maken:

Wizz Go

Wizz Go is een van de populairste diensten bij Wizz Air en omvat: stoelkeuze (stoelen met extra beenruimte niet inbegrepen), één stuk ingecheckte bagage van maximaal 20 kg ( 149 x 119 x 171), één stuk handbagage ( 55 x 40 x 23) met een gewicht van maximaal 10 kg. Verder is de optie inbegrepen van instappen met priority, plus een extra stuk bagage dat je onder de stoel dient te plaatsen. Online inchecken kan tot 30 dagen voor vertrek.

Wizz Family Go

Met de Wizz Family Go- bundel kun je profiteren van extra korting als je samen met kinderen of baby’s reist. Tijdens het boeken wordt de bundel automatisch weergegeven zodra je kinderen of baby’s meeboekt.

Plusbundel en Flexpakket

Als je graag de meest uitgebreide service wil, kun je gebruik maken van de Wizz Plus-bundel. Deze bundel omvat een ruim pakket aan extra diensten met kortingen. Je profiteert van extra veel flexibiliteit en geniet van de meest comfortabele reisbeleving. Zo is er bij Wizz Plus vrije stoelkeuze inbegrepen, inclusief stoelen met extra beenruimte. Ook kun je, dankzij de Wizz Flex- mogelijkheid zonder extra kosten de datum van je vlucht wijzigen.

Wat zijn de toegestane afmetingen van mijn bagage?

Wanneer je met Wizz Air vliegt, geldt voor de handbagage maximale afmetingen van 40 x 30 x 20 cm, met een gewicht van maximaal 10 kg. Deze dien je onder de stoel te plaatsen. Voor ingecheckte bagage geldt een limiet van zes stuks. Maximaal drie daarvan kun je online via Wizz Air of het callcenter aankopen, de rest moet je aankopen op de luchthaven. Als je handbagage groter is dan de toegestane afmetingen en je hebt geen WIZZ Priority aangekocht, moet je op de luchthaven bijbetalen voor extra bagagekosten.

Welke voorwerpen mag ik meenemen tijdens mijn vlucht?

Voorwerpen die je aan boord gratis mee mag nemen zijn: een jas of deken, mobiele telefoon en lectuur voor de vlucht. Reis je met kinderen jonger dan 2 jaar, dan mag je een opvouwbare kinderwagen of klein bedje meenemen en voeding voor tijdens de vlucht. Ook mag iemand met een lichamelijke beperking een paar krukken meenemen.

Mag ik mijn baby gratis meenemen op vakantie?

Baby’s kunnen meereizen op de schoot van een volwassen passagier, mits ze ouder dan 14 dagen en jonger dan 2 jaar oud zijn. Hiervoor geldt een extra tarief van € 8,00 – € 27,00 per vlucht. Een babyautozitje kan alleen mee in de cabine als er een extra stoel is geboekt.

Kan ik aansluitende vluchten boeken?

Bij Wizz Air kun je geen aansluitende vluchten laten uitvoeren. De luchtvaarmaatschappij stelt zich niet verantwoordelijk voor de transfer van passagiers en bagage, en is daarom niet aansprakelijk voor eventueel gemiste vluchten.

Kan ik mijn vlucht bij Wizz Air wijzigen?

Geboekte vluchten bij Wizz Air kun je wijzigen tegen betaling en het eventuele tariefverschil. Wijzig de route, het tijdstip of de datum tot drie uur voor vertrek via het vluchtoverzicht, het callcenter, de reisagenten of op de luchthaven. De kosten voor vluchtwijzigingen bedragen € 30,00 – € 40,00 per passagier. Deze zijn afhankelijk van hoeveel dagen voor de geplande vertrekdatum de vlucht wordt gewijzigd, samen met het prijsverschil. Als je een wijziging doorgeeft via het callcenter van Wizz Air, worden er ook transactiekosten in rekening gebracht.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Je kunt een reservering alleen annuleren als je geboekt hebt met een Plustarief of een WIZZ Flex-bundel. Dit omvat vergoeding van de ticketprijs. De aankoopprijs van de WIZZ Flex-dienst wordt niet terugbetaald.

Tot de 14e dag voor vertrek heb je de mogelijkheid om je vlucht te annuleren. Hiervoor betaal je annuleringskosten van €60 en ontvang je restitutie. Annuleer je reservering door te bellen met het Wizz Callcenter of dien een claim in. Als je de reservering van je vlucht binnen 14 dagen voor vertrek annuleert, krijg je het vluchttarief terugbetaald.
Indien je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt door Wizz Air, heb je recht op een aantal compensaties. Deze kunnen bestaan uit het spoedig omboeken naar een andere vlucht van Wizz Air op dezelfde of een vergelijkbare route.

Een andere vorm van compensatie kan bestaan uit het terugbetalen van de vluchtprijs inclusief de retourvlucht, indien van toepassing. Bij het omboeken van vluchten ontvang je 50 % compensatie in de kostprijs als de aankomsttijd niet langer dan 2 uur wordt vertraagd in geval van korte afstanden. Bij lange afstanden van meer dan 3500 kilometer krijg je 50 % compensatie als de aankomsttijd met minder dan 4 uur is vertraagd.

Kan ik online diensten toevoegen aan mijn reservering?

Aanvullende diensten van Wizz Air kun je toevoegen via de pagina van je reisoverzicht. Ga naar inchecken en boekingen in de rechterhoek bovenaan de website en voer je naam en bevestigingscode in (deze krijg je na het boeken in een e-mail toegestuurd). Klik vervolgens op zoeken of log in met je WIZZ-account. WIZZ-diensten kun je aankopen tot drie uur voor vertrek.

Geschiedenis

Wizz Air werd in 2003 opgericht in Hongarije, op 23 juni 2004 werd de eerste officiële commerciële vlucht uitgevoerd van het vliegveld van Boedapest. De maatschappij werd opgericht als de chartermaatschappij van de Hongaarse vliegtuigmaatschappij Malev. In 2012 ging Malev failliet, hierdoor kon Wizz Air diverse bestemmingen overnemen. Zoals Dubai, Istanboel, Tel Aviv, Kiev en Moskou. De grootste hub van Wizz Air is Boedapest, van hier uit vertrekken de vliegtuigen naar dertig bestemmingen. Twintig bestemmingen worden er aangevlogen vanuit het Poole Katowice. In totaal zijn er 142 bestemmingen in 42 landen die je kunt bereiken met Wizz Air, hiervoor hebben ze 132 vliegtuigen ter beschikking.
Wizz Air vliegt voornamelijk vanaf regionale en dus een stuk goedkopere vliegvelden.