Menu Close

Dusseldorf Airport Aankomst en Luchthaveninformatie

Onderstaand schema toont een live overzicht van alle aankomsttijden van Dusseldorf Airport!

Düsseldorf Airport (DUS) is de derde grootste luchthaven van Duitsland. Elk jaar maken ongeveer 25 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven, die door meer dan 70 luchtvaartmaatschappijen wordt gebruikt. In totaal worden 190 bestemmingen over de hele wereld vanuit Düsseldorf bediend.

Bagage- en douanevoorschriften

Als u vanuit het buitenland aankomt, kan het nodig zijn om na de landing op de luchthaven van Düsseldorf door de douane te gaan. Dit geldt bijvoorbeeld als u voorwerpen vervoert die bestemd zijn voor de handel of meer dan 10.000 euro in contanten bij u heeft. Een gedetailleerde lijst van de artikelen die onder deze aangifteplicht vallen, is rechtstreeks op de website van de douane te vinden.

Als u niets aan te geven heeft, kunt u uw bagage gewoon meenemen naar de bagageafhandelingsbalie. Het is ook mogelijk om een bagagedrager te bestellen, die de last van uw schouders neemt. Informatie over de prijs en de exacte omvang van de dienst kan alleen telefonisch worden opgevraagd: 0211 421 63703.

Düsseldorf Airport Aankomst – Overzicht, Terminals en voorzieningen

Na de landing op de luchthaven van Düsseldorf vinden de passagiers onmiddellijk alle faciliteiten die ze nodig hebben. De luchthaven heeft drie terminals. Een interactieve overzichtskaart van de terminals met alle faciliteiten is te vinden op: https://www.dus.com/de-de/services/lageplan.

Door zijn kleine omvang wordt de luchthaven van Düsseldorf door de meeste passagiers meestal als zeer verwarrend ervaren wanneer ze aankomen. Als u nog steeds moeite heeft om uw weg te vinden, zal de gratis luchthaven app u helpen. Hier vindt u informatie over bijvoorbeeld actuele vertrek- en aankomsttijden, maar ook de wachttijden bij de veiligheidscontroles of de faciliteiten op de luchthaven. Mocht u nog steeds problemen of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met een van de informatiebalies. De hoofdinformatiebalie is dagelijks geopend van 6.15 tot 22.00 uur.

Na de landing informeren talrijke overzichtelijke informatieborden de passagiers over de mogelijke verdere reis. Aankomst en vertrek van de treinen worden weergegeven, evenals de volgende bus- en treinverbindingen.

Van en naar de luchthaven

De luchthaven van Düsseldorf ligt direct aan de rand van Düsseldorf. Om deze reden heeft het uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer per trein en bus. Als je naar het langeafstandstreinstation moet en niet wilt lopen, kun je tussen 03:45 en 00:45 uur gebruik maken van een van de vijf zogenaamde SkyTrains. Deze pendelt om de 3 tot 7 minuten tussen het langeafstandstreinstation en Terminal C. De reis duurt slechts 6 tot 7 minuten. Meer dan 350 treinen stoppen dagelijks bij het langeafstandsstation zelf. Onder Terminal C is er ook een S-Bahn station, van waaruit u bijvoorbeeld snel en goedkoop naar Bergisch-Gladbach kunt reizen.

Daarnaast stoppen vier buslijnen direct op de luchthaven van Düsseldorf, die ook de luchthaven met het centraal station verbinden. Andere buslijnen zijn te vinden op het langeafstandstreinstation Düsseldorf. Op beurzen worden vaak speciale lijnen opgezet, die ook apart worden aangegeven. Bezoekers van beurzen kunnen meer informatie krijgen bij de informatiebalies op de luchthaven.

Passagiers ophalen van Dusseldorf Airport

In tegenstelling tot veel andere luchthavens heeft de luchthaven van Düsseldorf geen ophaalparkeerplaatsen. Er is echter een pick-up zone waar het is toegestaan om tot twee minuten te stoppen. Als dit te krap is voor u, kunt u ook korte termijn parkeerplaatsen vinden in de parkeergarages P11 en P12.

Düsseldorf Luchthaven Transfer

Van vliegtuig wisselen op de luchthaven van Düsseldorf is meestal erg handig. Talrijke scoreborden tonen de komende vluchten en poorten. De afstanden tussen de verschillende poorten zijn meestal aangenaam kort. Ook als u van de ene terminal naar de andere moet overstappen, blijft u altijd in hetzelfde gebouw.

Mensen met een lichamelijke handicap moeten onmiddellijk na de boeking contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij om hulp te krijgen bij het overstappen op een andere vlucht. Veel medewerkers op de luchthaven van Düsseldorf hebben ook speciale opleidingen gevolgd om hen bewust te maken van lichamelijke beperkingen. Er is ook een speciaal geleidingssysteem voor doven. De signalen van de zogenaamde “soundshuttles” kunnen worden ontvangen met hoortoestellen als deze op “T” of “MT” zijn ingesteld.

Passagiers die de Schengengrenzen overschrijden, moeten er rekening mee houden dat zij extra tijd nodig hebben voor hernieuwde paspoort- en veiligheidscontroles. Bovendien moeten zij, zoals reeds vermeld, bijzondere aandacht besteden aan de douanevoorschriften.

Düsseldorf Luchthaven – WLAN

De moderne uitrusting van de luchthaven van Düsseldorf omvat natuurlijk ook een WLAN-netwerk. Als u via het toegangspunt inbelt, kunt u gratis gebruik maken van de WIFI in het terminalgedeelte van de luchthaven van Düsseldorf. Als de bandbreedte van het internet te beperkt is, is er ook een premium versie beschikbaar tegen een vergoeding. Prijzen beginnen hier bij 4 euro voor 30 minuten. Iedereen wiens telefoon of computer in staking is, kan ook gebruik maken van een van de zes beschikbare internetterminals op de luchthaven.

Hotels

Het Maritim en het Sheraton Airport Hotel zijn twee hotelcomplexen die direct op de luchthaven van Düsseldorf liggen en na de landing snel bereikbaar zijn. Het duurt meestal niet meer dan drie minuten om naar een van de twee hotels te lopen. Het Shearton Airport Hotel bevindt zich boven parkeerterrein nummer 3, het Maritim Airport Hotel ligt direct naast het terminalgebouw. Daarnaast zijn ook het Lindner Airport Hotel en het Van der Valk Airporthotel Düsseldorf zeer populair en kunnen met een gratis pendeldienst worden bereikt. Onder het trefwoord “Park, Sleep and Fly” vindt u op het internet ook talrijke andere hotelaanbieders die een ophaalservice van de luchthaven aanbieden.