Menu Close

EasyJet flight tracker

Met de gratis flightradar op deze pagina kan je gemakkelijk elke easyJet flight tracker, je hoeft enkel de volgende stappen uit te voeren:

  • Zorg dat je het vluchtnummer bij de hand hebt van de easyJet vlucht die je wilt volgen;
  • Klik op het vergrootglas icoon rechtsboven in het radarscherm;
  • Vul het easyJet vluchtnummer in;
  • Er verschijnt automatisch een lijst met alle gerelateerde vluchten. Klik op de vlucht die je wilt volgen;
  • De radar zal automatisch het toestel beginnen te volgen en je live van de easyJet vluchtstatus voorzien.

easyJet

Een van Nederlands favoriete lowcost airlines, zeker voor het maken van stedentrips biedt easyJet vaak goedkope tickets. Makkelijk vliegen vanaf Amsterdam airport, nadat je op het vliegveld bent aangekomen met de trein.

easyJet flight tracker

Geschiedenis easyJet

De bekende oranje Britse lowcost airline werd opgericht in 1995, door een Griekse zaken man. Stelios Haji-loannou, was bij de oprichting pas 28 jaar. Het hoofdkantoor bevindt zich in Luton, Engeland. In 2017 heeft easyJet 1000 personeelsleden van het failliet Air Berlin overgenomen, samen met 24 vliegtuigen die ze ook overnamen, gaan ze hiermee hun basis in Berlijn uitbouwen.

De vloot van easyJet bedraagt 202 vliegtuigen, eveneens least easyJet nog eens 77 vliegtuigen, met al deze vliegtuigen samen doen ze 138 verschillende bestemmingen aan. Jaarlijks vervoert easyJet nu ongeveer 80 miljoen passagiers, daarmee is het een van de weinige lowcost maatschappijen die winstgevend is.

easyJet Bestemmingen

De tickets bij Easyjet zijn relatief goedkoop, waar je extra voor betaald is de ruimbagage, stoelreservering en eten en drinken. Grote voordeel van easyJet ten opzichte van andere lowcost maatschappijen is dat de oranje prijsvechter wel op de grotere vliegvelden vliegt, en niet op de vaak op een of twee uur van de stad afgelegen kleinere vliegvelden. Op deze manier probeert easyJet zich te profileren als goedkoop alternatief voor zaken reizigers.

Vanuit Nederland vliegt easyJet vanuit Amsterdam airport, op 49 verschillende bestemmingen. Deze zijn variërend van Lissabon tot Boedapest en van Belfast tot Sardinië. De oranje budgetmaatschappij biedt dus de keuze uit een ruim assortiment voor een zachte prijs. Amsterdam is de het enigste vliegveld in Nederland van waaruit easyJet vluchten aan biedt, maar als je dichtbij de grens woont kun je eventueel ook met easyJet vliegen vanuit Düsseldorf, Brussel en Keulen. Vaak zijn tickets vanuit Duitsland en België sowieso al een stuk goedkoper, doordat er in die landen een stuk minder aan belastingen wordt geïnd over vliegtickets. Bijkomend voordeel is ook nog dat het parkeren op die vliegvelden een stuk goedkoper is. Zeker als je met een heel gezin reist kan dit verschil oplopen tot in de honderden euro’s.

easyJet Holidays

easyJet kent geen bonusprogramma of ander besparingsprogramma, wel biedt de luchtvaartmaatschappij je de mogelijkheid om tijdens het boeken van een vlucht meteen ook een hotel te boeken, via easyJet, bij booking.com. Met het zogenaamde easyJet Holidays kun je tot wel 15% besparen op het boeken van een vakantie. Het overgaan op autohuur en het afsluiten van een reisverzekering gaat ook heel gemakkelijk allemaal via de website van de oranje prijsvechter. De easyJet website gebruik je dus niet alleen om je tickets te boeken, via de website check je in voor je vlucht maar boek je ook diverse extra’s, aanverwant aan je reis zoals autohuur en reisverzekering. Voor het bijboeken van bagage en zitplaatsreservering kun je ook op de site terecht. Waar je bij andere maatschappijen vaak véél geld betaald als je per ongeluk een naam op een vliegticket fout getypt hebt, kun je dit bij easyJet kosteloos veranderen.