Menu Close
Scandinavia

Hoe vind je goedkope vluchten naar Scandinavië?

Misschien droom jij wel van je ultieme droomvakantie maar ben je nog niet helemaal zeker hoe je deze reis het beste kan verwezenlijken. Reizen kan namelijk erg prijzig worden! Scandinavië is een hele mooie bestemming voor zowel jong als oud om leuke activiteiten te ondernemen, zoals wandeltochten bij de Fjorden in Noorwegen of een ontspannen dag vlakbij de mooie meren in Zweden. Leuk voor zowel familie vakanties maar ook jongerenreizen zijn daar ideaal. Sta jij op het punt naar Scandinavië te reizen? Lees dan gauw verder voor wat handige tips om zo goedkoop mogelijk je vakantie waar te maken!

Vergelijkingswebsites en zoekmachines 

Allereerst is de aller effectiefste manier om goedkope vluchten naar Scandinavië te vinden door vlucht vergelijkingswebsites te gebruiken. Op deze platforms worden gegevens verzameld van heel veel luchtvaartmaatschappijen en worden de beste deals weergegeven, gebaseerd op de zoekcriteria die jij ingevuld hebt. Hierdoor krijg je meteen een goed overzicht met veel opties. Of je nu een rondreis wil maken via Buroscanbrit.nl of een ander type vakantie wil uitkiezen, je vluchtdata en bestemming kan je hier gemakkelijk op aanpassen. Bovendien kan je ook meldingen inschakelen waarbij je direct een bericht krijgt als een vlucht goedkoper geworden is. Zo mis je nooit belangrijke informatie en word je altijd goed op de hoogte gehouden! 

Kies het juiste moment 

Bovendien is het ook erg belangrijk dat je het goede moment uitkiest om goedkope vluchten te boeken voor bijvoorbeeld je Zweden vakantie. Het is aan te raden om rond de drie en zes maanden je vlucht te boeken omdat dit vaak de periode is waarin de prijzen van tickets kunnen dalen. Vliegtickets zijn sowieso een stuk goedkoper op minder populaire dagen, zoals bijvoorbeeld een maandag of dinsdag en het weekend is daarentegen juist weer een stuk duurder. Vakantieperiodes zijn daarentegen over het algemeen een stuk duurder gemaakt. Denk hierbij aan de zomervakantie of de kerstvakantie. 

Flexibiliteit

Als laatste is het nodig om flexibel te zijn qua reisdata en bestemmingen. Gelukkig zijn er in Scandinavië heel veel mooie plekken en is er keuze genoeg waardoor flexibel worden een stuk gemakkelijker gaat! Als je namelijk uit meer plekken kunt kiezen, is de kans groter dat er goedkope vluchten tussen kunnen zitten. Denk hierbij aan vluchten die als bestemming een minder bekende luchthaven hebben, zoals Billund of Tromsø. Dit betekent niet dat minder bekende plekken ook minder mooi zijn! Sterker nog, vaak zijn dit de ‘geheime parels’ en vaak zelfs nog mooier! Wees daarom open minded en laat je verrassen door het onbekende. Kortom, genoeg tips om zo voordelig mogelijk jouw droomreis naar Scandinavië te verwezenlijken.