Menu Close

Schepen Volgen met MarineTraffic

Het is natuurlijk leuk om te zien hoeveel vliegtuigen er in Nederland op dit moment boven je vliegen, maar met onderstaande MarineTraffic bootradar kan je zien hoeveel schepen er in Nederland of wereldwijd varen. Zo kan je bijvoorbeeld zien welk cruise ship binnenkomt in de haven of wat de naam is van die mooie vissersboot in de verte.

Schepen volgen met deze radar is niet alleen leuk maar je kan ook gemakkelijk alle actuele informatie van het schip dat je hebt selecteerd achterhalen.

Het is een ontzettend leuke radar, je kan deze radar via onze website gewoon online op je telefoon bekijken, als je aan de kust zit kan je precies zien wat voor schip er binnenkomt of vertrekt. Boten volgen was bovendien nog nooit zo makkelijk.

Er staan nog meer leuke radars  op onze website.  Zoals de treinen radar en de vluchten radar.

Gratis live boten volgen en schepen volgen met Marine Traffic

Aan vliegtuigen volgen online is niks nieuws meer. Je kunt echter ook boten en schepen online volgen. Onze handige tool laat je boten volgen over de hele wereld. Je kan dus niet alleen schepen volgen in de Noordzee, maar ook alle scheepvaart in bijvoorbeeld de grote en Atlantische oceaan zijn op de voet te volgen. De tool om schepen te volgen is net zo makkelijk in gebruik als de vluchten volgen radar. Je kan elke boot, tanker of cruiseschip dat je voorbij ziet komen eenvoudig opzoeken. Het mooie is dat online schepen volgen ook met je mobiel of tablet kan gebruiken, zo kan je altijd gemakkelijk van de radar gebruikmaken en boten volgen waar je ook bent.

Schepen volgen en boten volgen via internet

Online schepen volgen is er makkelijk. Je klikt op een boot of schip en ziet direct alle informatie verschijnen zoals: type, breedte, lengte, bouwjaar en gewicht. Zoom in op het gebied waar je boten wilt volgen en je zult automatisch alle schepen die er varen zien verschijnen.

Op het internet zijn veel websites die online boten volgen. Bij ons vluchtenvolgen.nl kan je naast online schepen volgen ook gemakkelijk vliegtuigen volgen en treinen volgen. Je hebt dus eigenlijk drie radars in één!

Een leuk feit:
Onze eigen Noordzee behoort tot één van de drukste zeeën ter wereld. De scheepvaart is niet alleen voor in- en export van belang voor Nederland, het biedt ook nog eens een gigantische hoeveelheid werkgelegenheid. Aangezien de Rotterdamse haven de grootste van Europa is en zelfs één van de grootste en belangrijkste ter wereld, is het erg belangrijk dat alles vlekkeloos verloopt. Rijkswaterstaat werkt dag en nacht om ervoor te zorgen dat de grote hoeveelheid scheepvaart die ons land inkomt en uitgaat veilig en efficiënt wordt verwerkt.

Wat is MarineTraffic?

MarineTraffic is een project dat is opgezet door hun eigen community. De tool voorziet in real-time informatie over de locatie en beweging van schepen over de hele wereld. Met deze Marine Traffic kan je zowel schepen op zee volgen als schepen die zich momenteel in een haven bevinden. Ook biedt MarineTraffic een breed scala aan additionele informatie over de schepen zoals: waar het schip gebouwd is, de afmetingen, gewicht en het International Maritime Organisation nummer ook wel IMO genoemd. De informatie over de schepen wordt geplot op een combinatie van Google Maps, maritime kaarten en OpenStreetMap.

Hoe werkt Marine Traffic?

De data die de MarineTraffic applicatie nodig heeft, wordt verzameld door zo’n 3.400 vrijwillige AIS (Automatic Identification System) stations die verspreid zijn over meer dan 140 landen. Informatie zoals identificatienummers, positie, richting en snelheid wordt via AIS uitrusting aan boord van schepen verzonden naar de MarineTraffic servers. AIS is een geautomatiseerd tracking systeem dat zowel in de luchtvaart als maritime wereld veel wordt gebruikt. Dankzij dit systeem zijn we in staat om razendsnel positionele informatie uit te wisselen tussen voertuigen en AIS stations.

Hoe worden posities bepaald?

De AIS informatie die door schepen wordt verstuurd wordt opgepikt door het MarineTraffic netwerk van AIS ontvangers. Alle inkomende ruwe data ookwel NMEA feeds genoemd wordt door de centrale Marine Traffic database gedecodeerd en vervolgens in real time beschikbaar gemaakt op de MarineTraffic applicatie.

Wat is het bereik van AIS?

Het bereik van AIS is afhankelijk van meerdere factoren. Een op land geplaatste AIS ontvanger met een antenne die 15 meter boven zeeniveau staat kan AIS informatie oppikken binnen een straal van 15-20 nautische mijlen (27.78 – 37.04 kilometer). Wanneer een ontvanger hoger geplaatst is dan kan dit bereik aanzienlijk vergroot worden.