Menu Close
Wizz Air

Wizz Air heeft een deal getekend met SAF om voor maximaal 185.000 ton brandstof te voorzien. Dit is een belangrijke stap voor het luchtvaartbedrijf, aangezien brandstof een van de grootste kostenposten is in de luchtvaartindustrie.

De deal zal ervoor zorgen dat Wizz Air voldoende brandstof heeft om haar vluchten te kunnen blijven uitvoeren en om te blijven groeien als bedrijf. De brandstof zal worden geproduceerd met behulp van duurzame technologieën, wat betekent dat het bedrijf ook een bijdrage kan leveren aan de inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Wizz Air is al enige tijd bezig met het verduurzamen van haar bedrijfsvoering, en deze deal is daar een goed voorbeeld van. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het in de toekomst meer zal investeren in duurzame technologieën, zoals elektrische vliegtuigen en biobrandstoffen.

Met deze deal kan Wizz Air haar positie als een van de grootste en meest succesvolle low-cost luchtvaartmaatschappijen in Europa versterken. Het bedrijf is al jarenlang een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie, en met deze deal kan het blijven groeien en investeren in de toekomst.

De deal met SAF zal Wizz Air helpen om haar vluchten efficiënter te laten verlopen en om kosten te besparen. Brandstof is een belangrijke kostenpost voor luchtvaartmaatschappijen, dus door een lange-termijn overeenkomst te sluiten met een leverancier kan Wizz Air zekerheid hebben over de brandstofprijzen en beter plannen voor de toekomst.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het de brandstof zal gebruiken voor zowel haar bestaande vluchten als voor de uitbreiding van haar netwerk. Wizz Air heeft een flinke groei doorgemaakt in de afgelopen jaren, en met deze deal kan het bedrijf doorgroeien en nieuwe bestemmingen aan haar netwerk toevoegen.

Bovendien is het belangrijk om te benadrukken dat de brandstof die Wizz Air zal gebruiken duurzaam zal zijn. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om zijn CO2-uitstoot te verminderen, en door gebruik te maken van duurzame brandstof kan het bedrijf hieraan bijdragen. Dit is goed nieuws voor het milieu en laat zien dat Wizz Air serieus werk maakt van haar verantwoordelijkheden op het gebied van duurzaamheid.

In samenvatting is de deal tussen Wizz Air en SAF een belangrijke stap voor het luchtvaartbedrijf. Het zorgt voor zekerheid op het gebied van brandstofvoorziening, helpt bij het besparen van kosten en draagt bij aan de inspanningen van Wizz Air om duurzamer te worden. Het is een win-winsituatie voor zowel het bedrijf als het milieu.