Menu Close

KLM annuleert vandaag vluchten om sneeuwval

SCHIPHOL – KLM heeft voor deze ochtend meer dan twintig vluchten geannuleerd in verband met de verwachtte sneeuwval. In het zuiden is al aardig wat sneeuw gevallen maar de buien trekken langzamer naar het noorden dan verwacht.
Er wordt door KLM aangeraden om hun vlucht goed te volgen deze woensdag, men houdt het weer continu in de gaten en zal haar klanten telkens updaten. Luchthaven Schiphol houdt zelf ook rekening met de sneeuw. De luchthaven heeft extra materieel en personeel paraat staan om de essentiële onderdelen zoals de start- en landingsbanen sneeuwvrij te houden.

Airport Rotterdam/ The Hague

Ook Rotterdam/ The Hague Airport heeft extra mankracht beschikbaar om er voor te zorgen dat de dienstverlening zo min mogelijk aangepast hoeft te worden in verband met de sneeuw. Afgelopen week moest het vliegveld ook al tijdelijk sluiten omdat de sneeuwval het vliegverkeer teveel hinderde.

KNMI geeft Code geel af

Het KNMI geeft voor vandaag code geel in het gehele land, de sneeuw zal noordelijk zo’n 1-3 cm zijn maar in het zuiden kan er wel 5cm vallen. Tot op heden hebben zowel Schiphol als Rotterdam/ The Hague airport geen hinder ondervonden van de sneeuw.