Menu Close

Tweede Nederlandse Boeing 737 Max in ontvangst genomen door TUI

Schiphol – Luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft 26 januari haar tweede Boeing 737 MAX zien landen op Schiphol. Het registratienummer van de Boeing is is PH-TFO. Het vliegtuig landde zaterdag in de ochtend op Schiphol Airport en kwam vanuit Seattle.  Met de komst van de MAX 8 wordt er afscheid genomen van de Boeing 737-800 waarvan het eerste vliegtuig afgelopen maand de vloot verliet. 

TUI ontving eind 2018 haar eerste Boeing 737 MAX. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er zes nieuwe toestellen aan de vloot toegevoegd worden. De oude 737-800 met registratie PH-TFB waarvoor de MAX de vervanging is gaat naar Brussel toe waar zij onder de vlag van TUI fly Belgium gaat vliegen.

De MAX heeft van TUI de naam “Antalya” en is daarmee vernoemd naar de bekende badplaats in Turkije. Overigens krijgen alle nieuwe 737 MAX toestellen namen van vakantiebestemmingen, het eerste toestel heeft de naam “Boa Vista”gekregen.

Volgende maand wordt de derde Boeing 737 MAX verwacht, en in maart komen er nog twee naar Schiphol toe. In januari 2020 verwacht men de laatste 2 toestellen van dit type te ontvangen waarmee de gehele vloot weer geüpdatet is, TUI zal dan vliegen met zes Boeing 737 MAX toestellen en drie 787-7 Dreamliners. De grootste verschillen tussen de oude 737-800 en de nieuw MAX toestellen zijn:

  • Aerodynamische verbeteringen
  • Stillere en zuinigere motoren

Wil je ook graag dit nieuwe Vliegtuig Volgen Kijk dan snel op onze homepage!