Menu Close

De vijf langste vertragingen vanaf Schiphol dit jaar

De zomervakantie zit er weer op en er zijn dit jaar weer stortingen geweest op Schiphol tijdens de drukste periode van het jaar. Sommige van die vertragingen zijn maar 1 en 2 uur, maar er waren deze zomer ook een aantal monstervertragingen. Daarbij liepen passagiers vertragingen op tot wel 50 uur. We hebben een top 5 voor je samengesteld van de 5 langste vertragingen deze zomer

 

Onze top 5

 

  1. Op 23 augustus liep een vlucht van Sint-Maarten naar Curaçao een vertraging op van maar liefst 50 uur en 2 minuten. Het bizarre hierbij is dat het hier maar een korte vlucht gaat van circa een uur. De vertraging werd veroorzaakt door een technisch mankement ging bij een toestel van KLM. Het betrof hier de vlucht met vluchtnummer KL789.
  2. De nummer twee op onze lijst was een vlucht van Guayaquil naar Amsterdam op 21 augustus. Deze vlucht met vluchtnummer KL755 liep een vertraging op van 49 uur en 23 minuten. Ook hier was de oorzaak een technisch mankement en opnieuw bij een toestel van KLM.
  3. De derde vertraging was er 1 die maar liefst 45 uur en 24 minuten duurde. In dit geval betrof het een vertraging die werd veroorzaakt door de bekende brandstofstoring op Schiphol. Dit toestel zou dus vertrekken vanuit Schiphol en vervolgens landen op Marsa Alam. Deze vertraging vindt plaats op 24 juli.
  4. De nummer vier op onze lijst had een vertraging van ruim 43 uur. Hier was de oorzaak opnieuw een technisch mankement. Het ging om een vlucht die vanuit Tirana naar Ohrid zou reizen en uiteindelijk zou landen in Amsterdam. In dit geval ging het om een vakantievlucht van Tui fly.
  5. Een vertraging van wel 32 uur van Hong Kong naar Amsterdam. De oorzaak was een technisch mankement op een vlucht van KLM. KLM had wat dit betreft dus een zware zomer.