Menu Close

Brandstofleverancier van Schiphol dreigt met stakingen

Na de pilotenstakingen bij KLM die voor veel problemen zorgde op Schiphol dreigen er nu nieuwe acties bij de brandstofleverancier van de luchthaven. De stakingen zijn afgekondigd door de FNV, die een loonsverhoging van 7 procent wil over een periode van twee jaar. De vakbond heeft afgelopen donderdag een ultimatum gesteld. Dat ultimatum loopt af op 23 september. Mocht er dan nog geen toenadering zijn van het bedrijf, dan worden acties niet verder uitgesloten. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe die acties er dan uit zullen zien.

Verdere eisen van de vakbond

Naast deze loonsverhoging heeft de FNV nog meer eisen vastgelegd. Zo wil het dat er een medewerkerstevredenheidsonderzoek wordt uitgevoerd waarbij er onder andere moet worden gekeken naar de werkdruk. Daarnaast vindt het dat de functies binnen het bedrijf (Aircraft Fuel Supply) moeten worden vergeleken met die bij andere bedrijven zoals KLM en Vopak. Deze laatste opdracht moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke deskundige. Wat de situatie bij dit bedrijf bijzonder maakt is dat het overgrote deel van de medewerkers boven de 50 jaar oud. De werkzaamheden die het bedrijf uitvoert zijn erg zwaar voor de medewerkers waardoor er goed gelet moet worden op hun gezondheid en hun pensioen.

De onderhandelingen

De onderhandelingen voor deze CAO lopen inmiddels al langer dan anderhalf jaar en de vorige CAO is op 1 januari 2019 afgelopen. Waarschijnlijk zal de nieuwe CAO, op het