Menu Close

Vrouw neemt paard mee aan boord vlucht

In de Verenigde Staten is er iets opmerkelijks gebeurd aan board van twee American Airlines-vluchten. Een vrouw heeft namelijk haar hulppaard mee aan boord genomen. Dit is in de Verenigde Staten toegestaan. De nieuwe wetgeving hiervoor is een maand geleden ingegaan. Airlines hebben overigens nog wel het recht om op individuele basis te besluiten om een (groter) dier al dan niet mee mag aan boord.

Hoe een hulppaard kan helpen

De passagier, een vrouw genaamd Abrea Hensley, lijdt aan verschillende psychologische problemen waaronder PTSS en een angststoornis.  Van haar paard krijg ze daarbij veel steun. Het paard zorgt er onder ander voor dat de vrouw niet vergeet om haar medicatie te nemen. Daarnaast ondersteunt het haar ook fysiek op het moment dat ze duizelig wordt. Het voordeel van paarden ten opzichte van andere hulpdieren is dat ze een stuk ouder worden dan bijvoorbeeld een hond.

Aan boord van de vlucht

Aan boord van de vlucht stond het paard overdwars voor de passagier langs en hij nam maar 3 stoelen in beslag. Veel passagiers reageerden enthousiast op de aanwezigheid van het paard. Het cabinepersoneel wilde als groep op de foto met het paard. Klachten lijken er niet binnen te zijn gekomen. Op sociale media werden veel foto’s gedeeld van het gebeuren. Ook daar wordt de airline geprezen om hoe ze om zijn gegaan met het verzoek.

Meer vreemde bezoeken

Het is niet de eerste keer dat er een ‘vreemd’ dier meegaat aan boord. In 2016 reisde er al een kalkoen mee op een vlucht. Ook dat was in de Verenigde Staten en het ging toen ook om een hulpdier. Ook eenden, een kangoeroe en een varken gingen al mee aan boord. Daarvoor waren destijds uiteenlopende redenen. De wetgeving hierover varieert over de hele wereld. In de meeste landen is er nog niets over vastgelegd.