Menu Close
Japan Airlines

Japanse Luchtvaartmaatschappijen Stemmen Over Verplichting Van Mondkapjes Aan Boord

In navolging van andere landen, overwegen ook Japanse luchtvaartmaatschappijen om mondkapjes verplicht te stellen tijdens vluchten. Dit is het gevolg van de aanhoudende COVID-19-pandemie, waarbij luchtvaartmaatschappijen hun best doen om passagiers en bemanningsleden veilig te houden.

Voorstel van Japan Airlines

Japan Airlines (JAL) heeft aangekondigd dat het voorstelt om mondkapjes verplicht te stellen aan boord van alle vluchten, inclusief binnenlandse vluchten. De maatregel zou in april 2023 van kracht moeten worden.

Stemming onder Japanse luchtvaartmaatschappijen

Andere Japanse luchtvaartmaatschappijen, zoals All Nippon Airways (ANA) en Peach Aviation, zijn ook van plan om de kwestie te bespreken en te stemmen over de verplichting van mondkapjes tijdens vluchten. Deze maatregel zou moeten helpen om de verspreiding van COVID-19 te verminderen en de passagiers gerust te stellen.

Eerdere maatregelen

Japanse luchtvaartmaatschappijen hebben al maatregelen genomen om de veiligheid van passagiers en bemanningsleden te waarborgen. Zo worden cabines regelmatig gedesinfecteerd en worden passagiers bij binnenkomst gecontroleerd op symptomen van COVID-19. Ook wordt passagiers gevraagd om mondkapjes te dragen wanneer ze niet eten of drinken.

Positieve reacties

Het voorstel van Japan Airlines om mondkapjes verplicht te stellen tijdens vluchten heeft positieve reacties ontvangen van experts en passagiers. Ze benadrukken het belang van preventieve maatregelen tijdens de pandemie om de verspreiding van COVID-19 te verminderen en de luchtvaart veiliger te maken voor iedereen.

Conclusie

Het voorstel van Japan Airlines om mondkapjes verplicht te stellen tijdens vluchten is een stap in de goede richting om de verspreiding van COVID-19 te verminderen en de veiligheid van passagiers en bemanningsleden te waarborgen. Andere Japanse luchtvaartmaatschappijen zijn van plan om te stemmen over deze kwestie en hopelijk zullen meer luchtvaartmaatschappijen wereldwijd deze maatregel overnemen om de pandemie te bestrijden en de luchtvaart veiliger te maken voor iedereen.