Menu Close
airbus-g9e2e83b30_1280

Op woensdagochtend heeft een Air Baltic Airbus A220 een ongeluk gehad op de luchthaven van Riga. Het vliegtuig kwam vanuit de Duitse stad München en was geland op de luchthaven van Riga. Bij het taxiën van de landingsbaan naar de gate ging het mis en kwam het vliegtuig van de baan af.

Oorzaken van het ongeluk

Er zijn nog geen officiële oorzaken bekend van het ongeluk. Het is nog onduidelijk of het gaat om een technisch mankement of dat er menselijke fouten zijn gemaakt. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaken van het ongeluk.

Geen gewonden

Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen. Alle passagiers en bemanningsleden zijn veilig uit het vliegtuig gehaald en overgebracht naar de terminal. De luchthaven van Riga heeft laten weten dat het incident geen gevolgen heeft voor de vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen.

Air Baltic

Air Baltic is een luchtvaartmaatschappij uit Letland en heeft zijn hoofdkantoor in de hoofdstad Riga. De maatschappij heeft een vloot van meer dan dertig vliegtuigen en vliegt naar meer dan vijftig bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en de voormalige Sovjet-Unie.

Veiligheid op luchthavens

Veiligheid op luchthavens is van het grootste belang voor luchtvaartmaatschappijen en passagiers. De luchtvaartindustrie heeft in de afgelopen decennia grote stappen gezet om de veiligheid op luchthavens te verbeteren. Luchthavens hebben protocollen voor noodgevallen en voeren regelmatig oefeningen uit om te zorgen dat het personeel weet hoe te handelen in geval van een noodgeval.

Conclusie

Het incident met de Air Baltic Airbus A220 op de luchthaven van Riga is een herinnering aan het belang van veiligheid op luchthavens. Het is nog onduidelijk wat de oorzaken van het ongeluk zijn, maar de autoriteiten zullen een grondig onderzoek uitvoeren om te zorgen dat de veiligheid op de luchthaven van Riga verder verbeterd kan worden.