Menu Close

Aeromexico blijft langer sponsor van PSV

Zowel PSV als Aeromexico hebben met trotst aangekondigd dat Aeromexico in ieder geval tot medio 2020 sponsor van de club blijft. De club is nu sinds 2018 sponsor van de Eindhovense voetbalclub. Andere sponsors van PSV zijn onder andere Coca-Cola, de Rabobank en BAM.

Voor beide partijen voordelen

De samenwerking tussen PSV en Aeromexico lijkt voor beide partijen voordelig te zijn. Enerzijds heeft de sponsordeal geleid tot een groeiend populariteit van de club PSV in Mexico. Dat leidt niet alleen tot meer supporters maar ook tot mogelijk andere activiteiten voor PSV in dat land.

Anderzijds beschikt PSV inmiddels over een bovengemiddeld aan Mexicaanse spelers in de selectie. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan Carlos Salcido, Francisco Rodriguez en Hector Moreno. Ook die hebben bijgedragen aan hechte band tussen Mexico en PSV.

Verder is het zo dat Aeromexico als ‘Official Mexican airliner’ de vluchten verzorgt voor als PSV naar Mexico reist en omgekeerd. Aeromexico gaf eerder al aan dat ze de sponsordeal voornamelijk gebruiken om hun bekendheid in Nederland te vergroten.

Over AeroMexico

Aeromexico vliegt nu sinds mei 2016 naar Nederland. De airline vliegt dagelijks rechtstreeks tussen Amsterdam en Mexicostad. Hiervoor maken ze gebruik maken van Boeing 787 Dreamliners – spiksplinternieuwe toestellen. De luchtvaartmaatschappij is de grootste van Mexico en daarnaast de op 1 na grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns-Amerika. De luchtvaartmaatschappij was 1 van de stichtende leden van de Skyteam Alliantie. Op dit moment voert de airline circa 600 vluchten per dag uit naar 92 bestemmingen over de hele wereld, waaronder dus Amsterdam. De airline bestaat inmiddels alweer sinds 1934, wat het 1 van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld maakt.