Menu Close

Brussels Airlines zal toch niet opgaan in Eurowings

Brussels Airlines lijkt voorlopig toch als zelfstandige airline te blijven bestaan. Even leek het er namelijk op dat Brussels Airlines zou worden geïntegreerd in Eurowings. Brussels Airlines is sinds 2016 volledig in handen van Lufthansa.

De rol van Lufthansa

Lufthansa is het moederbedrijf van beide luchtvaartmaatschappijen. Eerder had het bedrijf aangekondigd dat een volledige integratie een mogelijkheid was. Nu zien ze daar, in ieder geval vooralsnog, toch vanaf. Wel heeft het bedrijf aangegeven dat het gaat zorgen voor een intensievere samenwerking tussen Brussels Airlines en Eurowings aan de ene kant en de netwerkmaatschappijen van Lufthansa. Hoe dat gaat verlopen zal Lufthansa duidelijk maken in het derde kwartaal van dit jaar. Ook komt er dan waarschijnlijk meer duidelijkheid over de toekomst van Brussels Airlines.

Eurowings

Lufthansa heeft aangegeven dat Eurowings zich vanaf nu vooral gaat richten op korte afstandsvluchten, dus voornamelijk binnen Europa. De langeafstands vluchten zullen worden overgenomen door de genoemde netwerkmaatschappijen. Overige maatregelen Verder neemt Lufthansa nog een aantal belangrijke maatregelen. Zo gaat het de vloot standaardiseren door alleen nog maar toestellen van Airbus A320 te gebruiken. Ook moet er nog maar gebruik worden gemaakt van 1 vliegvergunning die in Duitsland zal worden geregistreerd. Al met al is het de bedoeling dat de kosten met 1 tot 2 procent verminderd worden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er overwogen is om Brussels Airlines volledig onder te brengen bij Eurowings. Ook vlak na de overname in 2016 was dit al het plan. Bernard Gustin was toen topman bij het bedrijf maar was het niet eens met deze stap. Dat leidde vervolgens tot zijn vertrek. Nu heeft Lufthansa voor het eerst een vrouwelijke CEO aan het roer staan. Het gaat daarbij om Christina Foerster, die al sinds 2002 werkzaam is bij het bedrijf.