Menu Close

Er worden nieuwe CT-scans geplaatst op Schiphol

Reizigers die regelmatig met Ryanair of Easyjet vliegen kunnen vanaf dit najaar sneller door de veiligheidscontrole op Schiphol. Die luchthaven gaat namelijk gebruik maken van een aantal nieuwe technologieën die de beveiligingscheck efficiënter moet maken en moet verbeteren.

Nieuwe CT-scans worden geplaatst

Dit najaar zullen er 4 CT-scans worden geplaatst bij vertrekhal 4 op Schiphol. Dat is de vertrekhal die voornamelijk gebruikt wordt door toestellen van Ryanair en Easyjet. Het voordeel van deze scans is dat ze de noodzaak wegnemen om vloeistoffen en elektronische apparaten uit de handbagage te halen voordat deze door de check gaan. De CT-scans maken als het ware een 3D beeld van de bagage waardoor deze nauwkeurig bekeken kan worden.

Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op voor zowel de passagier als de beveiligingsmedewerkers. Daarnaast bespaart het de passagiers ook een hoop gedoe. Wat er namelijk precies uit de handbagage gehaald moet worden voor een veiligheidscontrole wisselt namelijk ook nog wel eens per vliegveld.

De verdere plannen van Schiphol

Begin dit jaar werden er al CT-scans geplaatst bij de vertrekhallen nummers 2 en 3. In 2020 zal ook vertrekhal 1 aan de beurt zijn. Vertrekhal 1 zijn dan sowieso aanzienlijk verbouwd worden. Uiteindelijk zal Schiphol in totaal beschikken over 84 CT-scans. De werkzaamheden vinden bewust na de zomerpiek plaats, om de passagiers zo min mogelijk te storen.

Niet alleen in Amsterdam

De luchthaven van Amsterdam is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die gebruik gaat maken van CT-scans. Zo maakt de Londense luchthaven Heathrow nu een vergelijkbare overstap. Daar moet de overstap in 2022 voltooid zijn.