Menu Close

Welke Latijns-Amerikaanse Luchtvaartmaatschappijen Zijn Gestopt Met Operaties Sinds 2020?

De luchtvaartindustrie is een van de zwaarst getroffen sectoren door de COVID-19-pandemie. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben te maken gehad met operationele beperkingen en een daling van de vraag naar vliegreizen. Helaas hebben sommige Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen het niet overleefd en hebben ze hun activiteiten moeten stopzetten. In dit artikel bespreken we welke Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen sinds 2020 zijn gestopt met operaties.

Avianca Argentina

Avianca Argentina was een Argentijnse luchtvaartmaatschappij die in 2016 werd opgericht als een joint venture tussen de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca en de Argentijnse investeringsmaatschappij Kingsland Holding. Helaas heeft Avianca Argentina in juni 2020 haar activiteiten moeten stopzetten vanwege financiële problemen.

LATAM Argentina

LATAM Airlines Group was een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Latijns-Amerika en had een dochteronderneming in Argentinië genaamd LATAM Argentina. Helaas heeft LATAM Argentina in juni 2020 haar activiteiten moeten stopzetten als gevolg van de pandemie en de moeilijke economische omstandigheden in Argentinië.

Aeroméxico Connect

Aeromexico Connect was een regionale luchtvaartmaatschappij en een dochteronderneming van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeromexico. Helaas heeft Aeromexico Connect in juni 2020 haar activiteiten moeten stopzetten vanwege financiële problemen.

LEVEL Argentina

LEVEL was een luchtvaartmaatschappij die eigendom was van International Airlines Group (IAG) en in 2019 haar activiteiten in Argentinië begon onder de naam LEVEL Argentina. Helaas heeft LEVEL Argentina in juni 2020 haar activiteiten moeten stopzetten vanwege de pandemie en de economische problemen in Argentinië.

TAM Mercosur

TAM Mercosur was een regionale luchtvaartmaatschappij en een dochteronderneming van LATAM Airlines Group. Helaas heeft TAM Mercosur in augustus 2020 haar activiteiten moeten stopzetten vanwege de pandemie en de economische crisis in Zuid-Amerika.

Conclusie

Helaas hebben verschillende Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hun activiteiten moeten stopzetten als gevolg van de COVID-19-pandemie en de economische crisis in de regio. De luchtvaartindustrie heeft te maken gehad met ongekende uitdagingen en het is belangrijk dat overheden en luchtvaartmaatschappijen samenwerken om de sector te ondersteunen en te herstellen.