Menu Close

Wizz Air staat sceptisch tegenover zomerherstel

Wizz Air is niet zo optimistisch over het herstel van de Europese vliegreizen deze zomer, gestimuleerd door onderdrukte eisen, hoewel ze al een route-uitbreiding hadden gepland. Tijdens een interview op donderdag zei de CEO van Wizz Air dat de luchtvaartmaatschappij haar verwachte cijfers moet afstemmen op de realiteit. Hij twijfelde ook aan de uitvoering van de geplande capaciteitsverhoging.

Wizz Air is onzeker over de mogelijkheden van de zomer van 2021. Volgens de CEO van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij, Jozsef Varadi, ziet een Europees herstel voor vliegreizen de komende zomermaanden er somber uit. Hoewel sommige landen hun reisbeperkingen versoepelen, wordt een groot deel van Europa nog steeds op verschillende niveaus vergrendeld.

De heer Varadi zei dat de goedkope luchtvaartmaatschappij aanvankelijk van plan was zijn capaciteit voor de feestdagen te verhogen tot tussen 70% en 80% van het pre-pandemische niveau. Het vooruitzicht is echter mogelijk niet langer haalbaar. Hij zei ook dat de haalbaarheid van hun aantal overgeleverd was aan overheidsvoorschriften. “We moeten deze cijfers in overeenstemming brengen met de realiteit. Het is misschien mogelijk om binnen deze bereiken te werken, maar we kunnen dit niet garanderen. Het is geen kwestie van capaciteitsplanning, maar overheden die beperkingen opleggen ”, aldus de CEO van Wizz Air.

Net als veel andere Europese luchtvaartmaatschappijen hoopt Wizz Air dat de opgekropte vraag de kaartverkoop tijdens de zomervakantie zal stimuleren. De analyse van de heer Varadi is dat hoewel reisbeperkingen een onderdrukt verlangen naar reizen hebben veroorzaakt, er geen garantie is voor wanneer dit zou overgaan op meer boekingen. “Of dit in de zomer of de winter of de volgende lente zal gebeuren, we weten het niet”, zei hij.

Ondanks de huidige pandemie is Wizz Air van plan om deze zomer meer dan 140 nieuwe routes te lanceren. De luchtvaartmaatschappij heeft op vrijdag 9 april twee nieuwe toevoegingen aangekondigd en zal vertrekken vanaf de basis van Wizz Air in Londen Luton. Ook zal Wizz Air vanaf respectievelijk 22 juni en 22 september naar Antalya in Turkije en Rzeszow in Polen vliegen