Menu Close

Iberia gaat als eerste het IATA-gezondheidspaspoort gebruiken voor Latijns-Amerika

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia zal de eerste luchtvaartmaatschappij zijn die samen met de International Air Transport Association (IATA) Travel Pass tussen Europa en Zuid-Amerikaanse routes vliegt. Ze waren echter niet de eersten die plannen aankondigden om het digitale paspoort in Zuid-Amerika te gebruiken. Panamanian Airlines, Copa Airlines waren de eersten die dit deden.

Op woensdag 7 april kondigde Iberia zijn plannen aan om samen te werken met IATA om de digitale reispas te ontwikkelen.

Iberia is van plan om op 10 april live te gaan met het digitale paspoort op de vlucht tussen Madrid en Montevideo, Uruguay. In een verklaring zei de Spaanse luchtvaartmaatschappij:

“Passagiers die aanstaande zaterdag 10 april van Madrid naar Montevideo vliegen op IB6011, zullen de eersten zijn die deze nieuwe app testen. Iberia heeft ze allemaal een e-mail gestuurd om ze uit te nodigen voor de IATA Travel Pass.”

Er zullen vijf eenvoudige instructies op de website van Iberia staan ​​die de passagiers kunnen volgen;

De eerste stap is het invullen van een registratieformulier en vervolgens moeten reizigers wachten tot IATA hen uitnodigt om een ​​account op de app aan te maken en hun paspoort te koppelen. De derde stap vereist het boeken van een COVID-19-testafspraak bij een van de vermelde testcentra. Nadat de resultaten zijn vrijgegeven, zal IATA verifiëren en ervoor zorgen dat het in overeenstemming is met de vereisten van Uruguay.

Ten slotte, wanneer de reiziger op de luchthaven aankomt, hoeft hij / zij alleen het bericht “Okay to Travel” op de app te tonen om aan boord te gaan van de vlucht.

Gabriel Perdiguero, Directeur klanten, transformatie en systemen van Iberia, zei over hoe het digitale paspoort van invloed zou zijn op internationale reizen:

“Met veiligheid onze belangrijkste overweging, rekenen we op technologie om de grenzen te heropenen, reizen aan te moedigen en zo snel weer normaal te worden. als mogelijk. We zijn er zeker van dat het digitale gezondheidspaspoort een sleutelrol zal spelen in dit streven en de juiste weg is om het verkeer van mensen te vergemakkelijken, waardoor klanten een eenvoudigere, snellere en meer contactloze luchthavenervaring krijgen.”