Menu Close

Emirates Boss is er zeker van dat de Business Class vol blijft

De president van Emirates, Tim Clark, heeft laten weten dat hij erg optimistisch is over het feit dat hutten in businessclass op volle capaciteit geboekt blijven, ongeacht reisbeperkingen. Hij zei dat lagere prijzen de mogelijkheid bieden om een ​​nieuwe doelgroep te bedienen zonder financieel verlies te lijden.

Zakenreizen worden nu in veel kringen van de luchtvaartindustrie besproken. Nu steeds meer bedrijven gebruikmaken van applicaties zoals Zoom voor zakelijke bijeenkomsten, denken velen dat mensen niet zo vaak hoeven te reizen, maar anderen zijn het daar niet mee eens. Topmanagers zijn van mening dat technologie de persoonlijke contacten niet volledig kan vervangen.

Sir Tim Clark gelooft dat Emirates de business class-hutten gemakkelijk zal vullen. Tijdens een toespraak op het World Aviation Festival zei Clark:

“Ik zou zeggen dat bedrijfssegmenten in de loop van de tijd kunnen afnemen … Maar dezelfde stoelen zullen worden bezet door mensen die zich die stoel tot dusver niet konden veroorloven,” en voegde eraan toe: ” zijn qua prijs veel sterker geweest dan [individuele reizigers] bereid zouden zijn te betalen. Maar als je dat met 15-20% verlaagt, komen ze tot zaken.”

Clark accepteerde dat het verlagen van de prijs minder inkomsten voor Emirates zou betekenen, maar hij ziet het niet als een uitdaging. Over dergelijke zorgen zei de CEO:

“Zoals we zagen in 1998, zoals we zagen in andere periodes van grote spanningen in de wereldeconomie, [zoals de] crash van 2008-2009, wat er feitelijk gebeurt, is dat wanneer bedrijfssegmenten de de inventaris werd gevuld met andere segmenten, die voor ons even gunstig waren in termen van inkomsten per stoelkilometer. Maar niet zo goed als de bedrijfssegmenten.”

Emirates gaat momenteel over naar een luchtvaartmaatschappij met vier klassen. Emirates exploiteerde lange tijd alleen hutten met drie klassen, maar eind 2020 begon de luchtvaartmaatschappij passagiers kennis te laten maken met haar nieuwe premium economy-cabine, die een middenweg vormt tussen economy en business class. De klasse zal in de toekomst beschikbaar zijn op meer emiraatvliegtuigen.