Menu Close

Computerstoring verstoort luchtverkeer Verenigde Staten

Op vrijdag 16 augustus hebben vele duizenden passagiers in de Verenigde Staten hinder ondervonden van een storing binnen het computersysteem. De storing vond plaats op verschillende luchthavens door de hele Verenigde Staten heen. In totaal heeft de storing een paar uur geduurd. Het lijkt er niet op dat er ook vluchten naar Nederland beïnvloed zijn door de storing. De informatie hierover is verstrekt door de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP).

Problemen voor de douane

De grootste problemen door de storing ontstonden bij de douane. Deze konden niet meer op de reguliere manier passagiers en bagage controleren. Daarom moesten ze gebruik maken van alternatieven, die doorgaans meer tijd kostten. Er zijn geen aanwijzingen dat er kwade opzet in het spel was, zoals bijvoorbeeld een hack-poging.

Sociale media

Er werden op diverse sociale media gepost over de storing. Zo postten sommige passagiers afbeeldingen en filmpjes met lange rijen aan passagiers.

Niet de enige storing deze zomer

Ook in de Verenigde Staten vindt op dit moment de zomervakantie plaats. Dat betekent dat het extra druk is op de luchthavens en daarom zullen er extra veel passagiers beïnvloed zijn door de storing.

Op veel grote internationale luchthavens heeft zich deze zomer een storing voorgedaan. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan de meerdere storingen met het brandstofsysteem die plaatsvonden op de luchthaven van Amsterdam, Schiphol. Duizenden passagiers moesten hierdoor zonder hun bagage op vakantie en hun vluchten werden vertraagd. Ook op de luchthaven van Brussel vond een storing plaats.