Menu Close

Voor de zomer van 2019 duidelijkheid over Schiphol aldus Benschop

SCHIPHOL – Dick Benschop de topman van Schiphol gaat er vanuit dat er voor de zomer van dit jaar duidelijkheid komt over de ontwikkeling van Lelystad Airport en Schiphol.

De komende maanden verwacht Benschop dat de besluitvorming rond Lelystad Airport en Schiphol tot stand zal komen. Wel moeten eerst de verkeersverdeelregels uit Brussel terugkomen.

Er is geen eenduidig advies van de ORS (Omgevingsraad Schiphol) gekomen omdat de partijen niet tot een gelijke visie konden komen, toch blijft Benschop positief over de gesprekken die gevoerd zijn de afgelopen tijd. De CEO van Schiphol wil vooral dat het bedrijf zich focust op service, netwerk, kwaliteit en leefomgeving. Benschop wil graag een gematigde groei van het aantal vluchten samen met het opengaan van Lelystad Airport.

Lagere geluidshinder

Een rustige groei van het aantal vluchten op Schiphol is volgens Benschop de manier om geluidshinder te verlagen van het vliegveld. Dit komt door hem omdat de oude vliegtuigen steeds meer vervangen worden door nieuwe vliegtuigen die stiller zijn.

Tot 2021 kan Schiphol niet groeien wat betreft het aantal vluchten, toch verwacht men dat in 2019 het aantal passagiers tot zo’n 3 procent zal toenemen.