Menu Close

Reizigers van Cathay Pacific kunnen boarden met gezicht herkenning op Schiphol

Amsterdam – Met dit bericht kwam Schiphol naar buiten. Passagiers hoeven dan gedurende het boarding proces niet meer elke keer hun paspoort tonen.

De reizigers die meedoen met deze test krijgen bij een speciale kiosk hun gezicht, paspoort en boarding pass gescand. De passagier hoeft dan bij het boarden van het vliegtuig niet meer zijn of haar paspoort en boarding pass te laten zien. Schiphol zegt dat dit voor een betere doorstroming zal leiden, genaamd ‘Seamless Flow’.

 

Het uiteindelijke doel is dat er bij controlepunten enkel het gezicht gescand hoeft te worden. Aldus Dennis Muller, woordvoerder van Schiphol.

Privacy

De plannen van Schiphol deden wel wat stof opwaaien. Wat gebeurt er met de biometrische gegevens van al die reizigers? Schiphol zegt dat deze na 24 uur worden gewist, en dat de gegevens versleuteld worden opgeslagen. Wel worden er gegevens gedeeld met de Marechaussee voor registratie en het grensproces.

De proef met Cathay Pacific zal verlopen via Gate G03 en G04 welke zullen worden uitgerust met nieuwe gezichtsherkenningscanners.