Menu Close
klm vliegtuig

Meer KLM-vluchten – gezichtsmaskers worden verplicht

KLM heeft aangekondigd dat het dragen van gezichtsmaskers vanaf 11 mei verplicht zal zijn bij het herstarten van vluchten. Passagiers moeten hun gezichtsmasker op hebben wanneer ze aan boord gaan van vluchten en aan boord.

Net als andere luchtvaartmaatschappijen die de vluchten in mei geleidelijk hervatten, doet KLM dat met grote voorzichtigheid. Gezichtsmaskers zijn verplicht aan boord en de luchtvaartmaatschappij zegt dat “passagiers verantwoordelijk zijn voor het leveren van hun eigen maskers”.

De commerciële vluchten van KLM werden eerder dit jaar stopgezet om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Nu is de luchtvaartmaatschappij echter klaar om met dagelijkse vluchten naar sommige bestemmingen in haar Europese netwerk te beginnen. Vluchtroutes worden geleidelijk heropend naar andere bestemmingen in het netwerk en kunnen veranderen, afhankelijk van de maatregelen die de autoriteiten nemen. KLM is voornemens in mei 15% van haar commerciële vluchten te hervatten. Een groot aantal intercontinentale vluchten is al vrachtvrij.

KLM vliegt met haar Embraer-vliegtuig van Amsterdam naar Barcelona, ​​Rome, Madrid, Milaan, Boedapest, Praag, Helsinki, Warschau.

Gezichtsmaskers zijn een hulpmiddel geworden om de veiligheid te vergemakkelijken in situaties waarin sociale afstand niet kan worden bereikt of gegarandeerd. Sommige andere Europese luchtvaartmaatschappijen en luchthavens hebben het dragen van een gezichtsmasker verplicht gesteld als onderdeel van de inspanningen om de verspreiding van het virus te beperken.
Hoewel het duidelijk is dat er plannen worden gemaakt voor de vluchtoperaties van passagiers, kan het nog lang duren voordat het internationale vliegen op het niveau komt dat het was vóór de uitbraak van het coronavirus. Ook worden gezichtsmaskers niet door elke luchtvaartmaatschappij verplicht gesteld voor passagiers – Australische luchtvaartmaatschappijen bijvoorbeeld.

Hoewel vliegreizen mogelijk heeft bijgedragen aan de verspreiding van het coronavirus over de hele wereld, moet de luchtvaartsector nu zijn best doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Hoewel sommige maatregelen snel kunnen verdwijnen en anders lang werkbaar blijven, zal vliegen nooit meer zijn zoals het was.