Menu Close

Norse Atlantic gaat 9 Boeing 787’s leasen

De snelgroeiende Noorse langeafstandsstartup Norse Atlantic heeft een huurovereenkomst gesloten met AerCap voor Boeing 787 Dreamliner-vliegtuigen. De oplevering van de Dreamliners staat gepland voor ergens dit jaar. Tot de te leasen vliegtuigen behoren drie gebruikte Boeing 787-8’s en zes gebruikte Boeing 787-9-vliegtuigen.

De CEO van Norse Atlantic, Bjorn Tore Larsen, zei:

“Norse Atlantic Airways kijkt ernaar uit om onze passagiers comfortabele, betaalbare en intercontinentale reizen te bieden aan boord van deze ultramoderne vliegtuigen.”

Deze deal komt na een private plaatsing van 152 miljoen dollar door Norse Atlantic. Veel experts hebben de plaatsing als overtekend beschouwd. Toch suggereert de CEO van Norse Atlantic dat dit een indicatie is van een groeiend vertrouwen in zijn luchtvaartmaatschappij van aandeelhouders en investeerders.

Norse Atlantic heeft een zeer ambitieus, goedkoop bedrijfsmodel voor de lange afstand, dat bij experts enige zorgen heeft gewekt. Slechts een paar maanden eerder waren de langeafstandsoperaties van Norwegian niet succesvol. Verschillende bestuursleden van Norse Atlantic waren ook sleutelfiguren bij het opstarten van Norwegian.

2020 was het slechtste jaar voor de luchtvaart, maar de industrie probeert zich te herstellen in 2021. 2021 is misschien niet de beste tijd voor langeafstandsstartups, maar de heer Tore Larsen is optimistisch over de plannen van zijn bedrijf.

Het in Dublin gevestigde Aercap heeft ‘s werelds grootste vloot van Dreamliners en bezit ook meer dan 1.000 vliegtuigen. Met de verlaagde leasetarieven in de afgelopen maanden, zou het bedrijf blij zijn met de deal. Nadat de deal was getekend, zei de CCO van Aercap, Peter Anderson,

“Met zijn superieure operationele kenmerken is de 787 het perfecte vliegtuig voor Norse Atlantic Airways om een ​​moderne low-cost luchtvaartmaatschappij voor langeafstandsvluchten te lanceren. We zijn verheugd hen hun eerste vliegtuig te kunnen leveren. We wensen Norse Atlantic Airways veel succes en kijken ernaar uit om met hen samen te werken bij het uitrollen van hun plan in de komende jaren.”