Menu Close

Het nieuwe personeel van de luchthaven Brandenburg in Berlijn meldt statische schokken

Volgens de laatste berichten heeft het beveiligingspersoneel op de nieuwe terminal van de nieuwe luchthaven Brandenburg te maken gehad met statische schokken. In sommige ernstige gevallen moesten hulpdiensten en ambulances worden ingeschakeld. Deze schokken kwamen zo vaak voor dat vakbonden hebben gevraagd om de nieuwe Terminal 1 te sluiten en te repareren om de veiligheid van personeel en passagiers te waarborgen. De incidenten komen slechts twee maanden na opening van de terminal.

Berliner Zeitung meldde dat het beveiligingspersoneel van de luchthaven heeft geklaagd over herhaalde statische schokken van apparatuur in Terminal 1. Volgens de Berlijnse federale politie zijn de röntgenapparatuur in de terminal de bron geweest van elektrostatische schokken die het personeel heeft opgelopen.

De politie heeft gezegd dat statische schokken doorgaans niet tot ernstig letsel leiden, maar wel schrikreacties kunnen veroorzaken. Vier van de elf gevallen van shock die op 6 januari werden gemeld, geven iets anders aan. Voor deze vier gevallen waren hulpdiensten nodig. Volgens het personeel hebben zich meer dan 60 schokincidenten voorgedaan, waarvan er vele niet zijn gemeld. Het aantal is de afgelopen dagen gestegen.

Hoewel vakbond Verde heeft gevraagd om de getroffen terminal te sluiten voor reparatie, hebben de autoriteiten op de luchthaven van Brandenburg gezegd dat Terminal 1 niet zal worden gesloten. De luchthavenleiding wees ook op verschillende veranderingen die dergelijke incidenten zouden kunnen voorkomen, waaronder het gebruik van geleidende vloeren en ondervloeren, evenals de aanbeveling dat het personeel minder geleidende kleding aantrekt. Beveiligingspersoneel zal worden uitgerust met beschermende uitrusting om de schokken die uit meerdere bronnen kunnen komen te voorkomen. Het luchthavenpersoneel heeft schoenen voor elektrostatische ontlading en antistatische sleutelhangers.

De federale politie zei ook:

“Als resultaat van een deskundigenrapport, dat nu ook beschikbaar is, voldoen alle systemen aan de geldende normen en erkende technologieregels.”

Vooruitblikkend werkt de FBB nauw samen met de verantwoordelijke autoriteiten om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten kunnen worden vermeden.