Menu Close

ANA installeert handsfree toiletdeuren op enkele van zijn vliegtuigen

ANA heeft aangekondigd dat het zijn innovatieve handsfree toiletdeursysteem op 21 van zijn vliegtuigen zal installeren, en de eerste zal op 1 mei worden gebruikt. Dit innovatieve systeem maakt het voor passagiers mogelijk om met minimaal contact de toiletdeuren te gebruiken. Voorlopig is het systeem alleen beschikbaar op binnenlandse vluchten.

De Japanse luchtvaartmaatschappij startte in augustus voor het eerst met testen op de handenvrije toiletdeuren om de contactpunten van passagiers zo min mogelijk te houden. Nu is het systeem eindelijk klaar voor regelmatig gebruik op 21 ANA-vliegtuigen. De vliegtuigen waarop het systeem zal worden geïnstalleerd, zijn 11 Boeing 787-8’s, twee 787-9’s en acht 777-200’s.

Het nieuwe deursysteem zal grotere knoppen hebben dan standaard deuren, waardoor passagiers alleen hun ellebogen of polsen kunnen gebruiken om de toiletdeuren te bedienen. Door de veerhandgrepen zijn de deuren gemakkelijk te openen of te vergrendelen.

ANA’s beslissing om het nieuwe deursysteem te installeren komt nadat passagiers hebben gereageerd op hun testrit. Het is essentieel dat contactpunten tijdens vluchten worden verminderd, en badkamers zijn een plek waarop aandacht moet worden besteed.

Het nieuwe systeem is vandaag, 1 mei, gelanceerd op sommige vliegtuigen die binnenlandse routes in Japan vliegen. ANA heeft echter plannen om het systeem te installeren in al haar vliegtuigen voor binnenlandse en internationale routes.

Shinichi Inoue, Senior Executive Vice President, Customer Experience Management & Planning van ANA, zei over deze ontwikkeling:

“Geleid door de principes van ANA Care Promise, zijn we blijven investeren in de ontwikkeling en implementatie van innovatieve technologieën omdat de gezondheid en veiligheid van passagiers en ons personeel de hoogste prioriteit hebben … De handsfree toiletdeur is het nieuwste voorbeeld van ons door dit principe in de praktijk te brengen terwijl we zoeken naar manieren om de reiservaring veiliger en gemakkelijker te maken.”

Dankzij vaccins begint reizen weer normaal te worden. Bepaalde gezondheidsprotocollen blijven echter van kracht.