Menu Close
Easyjet Zet

Opnieuw, easyJet deed een oproep om aan boord te komen van als cabin crew voor mensen die 45 jaar en ouder zijn. Dit evenement is bedoeld voor volwassenen die hun kinderen hebben uitgezwaaid en iedereen die naar nieuwe resultaten zoekt; of je nu nog in het onderwijs zit, eindelijk als freelancer gaat werken of als wat oudere medewerker zoekt.

Agee het niet

Gemiddeld 78% van de Britse ouders wil een nieuwe uitdaging aangaan als hun kinderen opgroeien en het huis uit gaan. EasyJet erkent deze realiteit en heeft een campagne gelanceerd om deze lege nest ouders aan te moedigen zich bij haar gelederen aan te sluiten. Bovendien heeft de luchtvaartmaatschappij sinds vorig jaar een toename van 27% gezien in het aantal cabine personeelsleden van 45 jaar en ouder.

Een onderzoek van easyJet toonde de top tien van meest wenselijke nieuwe carrièrekeuzes onder mensen van 45 jaar en ouder. Terwijl liefdadigheidswerk en vrijwilligerswerk bovenaan de lijst stonden, stonden paramedicus, leraar, bibliothecaris en lid van het cabinepersoneel van een luchtvaartmaatschappij ook in de top vijf.

Doe het toch: Schrijf hier in voor onze nieuwsbrieven en ontvang direct de laatste versies van vlieg trends.

Slechts één op de vijf volwassen kinderen vindt dat het beter is om een grote dienstverlening centrale te werken in plaats van bij kleinere bedrijven. In totaal zegt 63% te willen werken aan een baan die hen meer reistijd toestaat.

Ben je 45 jaar of ouder? Dan kun je beter op zoek gaan naar een nieuwe baan en ondertussen wat nieuwe woorden leren. Ja, “chocs on” en “chocs off” zijn zo’n vijf Engelse woordjes die je moet weten. Maar én waarom Britse cabinepersoneel normaal gesproken liever geen “hello” zegt. Alle info kan je terugvinden in het recente artikel dat we hebben gepubliceerd over de kortgeknipte taal van het Britse cabinepersoneel.

The new campaign

easyJet’s nieuwe wervingscampagne gelanceerd met een reeks advertenties. De advertenties bevatten echte cabine personeelsleden die in 2019 bij de Britse koerier zijn gekomen, zoals Neil. De 59-jarige Neil, die eerder meer dan 30 jaar als ingenieur en verkoopvertegenwoordiger werkte, trad in de voetsporen van zijn dochter en werd dit jaar lid van het easyJet-cabinepersoneel. Hij herinnert zich:

Ik besloot dat ik meer uitdaging nodig had en een baan die ik prettig vind en een baan die ik elke dag kan gaan. Ik ben verliefd dankzij Holly, en ze heeft ook geholpen om te solliciteren. Met succes: ik volgde training bij Luton Academy en was vervolgens blij dat ik deze plek ontdekt heb.

Michael Brown, directeur van Cabin Services bij easyJet, merkte op dat het hart van de luchtvaartmaatschappij bestaat uit de mensen en het “warme welkom en de fantastische klantenservice waar ons cabinepersoneel om bekend staat”. Hij spoorde mensen met een passie voor reizen die elke dag een andere baan willen aan om te solliciteren en deel uit te maken van het team van de luchtvaartmaatschappij.

easyJet’s network is one of the largest in Europe.

De low-cost carrier is één van de grootste bedrijven in Europa. Ze begonnen met 6488 vluchten per week en 1.16 miljoen zitplaatsen beschikbaar voor routes over heel Europa.

easyJet is gevestigd op Luton Airport en heeft een vloot van 162 vliegtuigen, waaronder 58 Airbus A319’s, 61 Airbus A320 Ceos, 33 Airbus A320neo’s en tien Airbus A321neo’s. De luchtvaartmaatschappij heeft ook 134 Airbus A320neo’s en 33 Airbus A321neo’s besteld volgens gegevens van ch-aviation.