Menu Close
Air peace

Air Peace Schort Vluchten Naar Dubai Op Vanwege Het Visumverbod

Air Peace, een Nigeriaanse luchtvaartmaatschappij, heeft vluchten naar Dubai opgeschort vanaf 22 november 2022. Voor zover nu bekend is, beweert Air Peace dat de opschorting van hun dienst te wijten is aan de langdurige weigering van visa door de regering van de VAE ondanks “meerdere verzoeken om gesprekken ”.

Air Peace startte met vliegreizen naar Dubai International Airport in mei 2022. De drie wissel vliegtuigen zijn inmiddels van de Standaard Boeing 777-300 van Air Peace leverbaar, een lijnvlucht naar Dubai wordt later toegevoegd.

Air Peace maakte de volgende aankondiging op Facebook:

“Dit is het gevolg van de aanhoudende niet-afgifte van visa aan Nigeriaanse reizigers door de regering van de Verenigde Arabische Emiraten en de bijbehorende ongemakken. Air Peace is actief in de VAE, zelfs met de recente reisbeperkingen van het land, maar gezien de toenemende hindernissen waarmee Nigeriaanse reizigers worden geconfronteerd bij het betreden van het land, is het noodzakelijk geworden dat we onze operaties naar die bestemming stopzetten. We zullen verdere updates verstrekken zodra ze vorderen.

De directe verbinding tussen Dubai en Nigeria is ontbroken

Vorige maand zei Emirates dat het ook vluchten tussen Nigeria en de VAE voor de tweede keer zou opschorten, nadat gesprekken om geld vrij te maken voor hun kaartverkoop mislukten. Ze hebben verklaard dat de beslissing “waarschijnlijk tijdelijk” is totdat de betalingsproblemen zijn opgelost.

In 2022 zullen Emirates-luchtvaartmaatschappijen moeten repatriëren en eind november ten minste 80% van hun resterende geblokkeerde fondsen moeten ontvangen. Bovendien zullen ze een gegarandeerd mechanisme bieden om toekomstige repatriëring uitdagingen te voorkomen en zo verdere verliezen in de toekomst tot een minimum te beperken. Onder deze speciale voorwaarde hadden Emirates-luchtvaartmaatschappijen echter geen andere keuze dan vluchten van/naar Nigeria op 29 oktober 2022 op te schorten, omdat ze niet langer kunnen wachten met alle zware verliezen die dit met zich mee zou brengen.

Voorheen was Emirates nog niet erg enthousiast om in Nigeria te groeien. Na de huidige situatie kan worden uitgegaan van die passagiers er nu niet meer op vliegen. Wel kunnen we aannemen dat het retourneert tot 12 per week en dat dit herhaaldelijk gebeurt met 1 per dag, als reactie op het ontstane probleem.

De alternatieve vervoerders tussen Nigeria en de VAE

De in Nigeria gevestigde luchtvaartmaatschappij Air Peace schort hun route naar Abu Dhabi op, waardoor Etihad Airways de enige luchtvaartmaatschappij blijft. Passagiers kunnen nog wel naar Dubai vliegen via Ethiopian Airlines vanuit Addis Ababa, British Airways vanuit London Heathrow.

Dit is niet de eerste keer dat visum kwesties hebben geleid tot wijzigingen in het vliegprogramma van Air Peace. In augustus van dit jaar schortte de luchtvaartmaatschappij vluchten naar Johannesburg (JNB) op vanwege vertragingen bij de afgifte van Zuid-Afrikaanse visa aan Nigeriaanse reizigers. Het hervatte later de diensten in oktober.