Menu Close

Duizenden koffers staan nog op Brussels Airport door storing

Er heeft een storing plaatsgevonden op de internationale luchthaven van Schiphol. Dat heeft ertoe geleid dat er nu circa 10.000 koffers gestrand zijn. Het gaat hierbij om koffers van passagiers die van verschillende airlines vlogen. Daaronder vallen ook enkele vakantievluchten.

De oorzaak

De oorzaak van deze problemen is een storing bij het bagagesysteem. Daardoor konden de koffers niet op de juiste manier voor het correcte vliegtuig worden gescand. Dit zorgde ervoor dat de koffers handmatig moesten worden afgehandeld. Dit kostte uiteraard meer tijd waardoor een aantal vliegtuigen zonder koffers moest vertrekken.

Problemen als het gaat om de afhandeling

De luchthaven heeft er een enorme klus aan om alle koffers weer op de juiste plaats te krijgen. Uiteraard zal dit ook allemaal weer handmatig moeten gebeuren. Waarschijnlijk zal dit nog enkele dagen gaan duren.  Dat komt voornamelijk ook omdat er naar sommige bestemmingen niet elke dag gevlogen wordt. De storing an sich is overigens al wel verholpen.

Zomerperiode

De problemen zijn waarschijnlijk extra groot omdat in Belgje ook de zomervakanties zijn begonnen en de luchthaven dus extra drukte ervaart. Het is vooralsnog niet duidelijk of dit gegevens de problemen heeft vergroot.

Schiphol

Vorige week vonden er vergelijkbare problemen plaats op de internationale luchthaven van Amsterdam. Ook toen bleven er duizenden koffers achter op de luchthaven en het duurde dagen voordat alle koffers weer bij hun eigenaren waren. Zelfs het kantoorpersoneel werd op Schiphol ingezet om de problemen te verhelpen. Er kwamen verhalen naar buiten van complete gezinnen die zonder hun basiszaken gestrand waren.