Menu Close

Werknemers van Heathrow gaan in augustus 4 dagen staken

Een deel van het personeel van Heathrow gaat in augustus zeker 4 dagen staken. Er speelt zich een groot loonconflict af en het lijkt er niet op dat de bonden en de luchthaven bijtijds dichter bij elkaar komen. Vooralsnog stonden de stakingen gepland voor 5 en 6 augustus en voor 23 en 24 augustus. De staking die plaats zou vinden op 5 augustus is echter al uitgesteld. Circa 90% van de leden van de vakbonden hebben ingestemd met de stakingen. Mocht er in augustus geen oplossing komen dan worden verdere werkonderbrekingen niet uitgesloten. Ook kunnen er dan andere maatregelen genomen worden.

Over het dispuut

Zoals al werd gezegd gaat het hier voornamelijk om een loondispuut. Verschillenden delen van het personeel, waaronder de piloten en het personeel in de luchtcabine eist meer loon. Het vliegveld heeft al een aantal aanbiedingen gedaan maar die zijn stuk voor stuk afgewezen.

Adviezen voor passagiers

Passagiers wordt aangeraden om de berichtgevingen zo goed mogelijk in de gaten te houden. Ook worden ze gevraagd om contact te onderhouden met de luchthaven en de luchtvaartmaatschappijen. Passagiers worden verzocht om minimaal 3 uur voor de vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. De luchthaven gaat alles doen om alternatieve oplossingen te bedenken voor gestrande passagiers. De luchthaven sluit niet uit dat er vluchten geannuleerd zullen moeten worden.

Zomervakantie in Europa

De stakingen zullen de luchthaven en haar passagiers extra raken doordat op dit moment in Europa de zomervakantie plaatsvindt. Daarom hebben luchthavens extra veel passagiers te verwerken. Heathrow Airport is 1 van de grootste luchthavens van Europa en zelfs de grootste van het Verenigd Koninkrijk.