Menu Close

Meer problemen door valet parking op Schiphol

Voor reizigers die vertrekken vanaf Schiphol is het zeer fijn om gebruik te kunnen maken van valet parking. Het zorgt namelijk voor een stuk minder stress op de luchthaven. Je kunt je auto gewoon afgeven en hebt er verder geen omkijken naar. Een medewerker van de valet parking brengt de auto vervolgens naar een parkeerplaats en brengt hem weer het vliegveld op het moment dat je terugkomt.

Dit verloopt echt niet geheel probleemloos. De gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol deel van uitmaakt, maakt melding van een groot aantal verschillende problemen. Zo zouden er regelmatig auto’s worden geparkeerd op de openbare weg.

Problemen voor de klanten

Ook de klanten worden regelmatig geconfronteerd met problemen. Zo ontvangen ze soms parkeer- of snelheidsboetes die moeilijk verhalen te zijn. Daarnaast ontstaat er soms schade aan de auto en komen klanten soms tot de conclusie dat er honderden kilometers met hun auto is gereden.

Tips van de gemeente

De gemeente Haarlemmermeer heeft nu een aantal tips op een rij gezet voor passagiers.

Dit zijn de belangrijkste.

  • Neem altijd de kilometerstand op voordat je de auto afgeeft aan valet parking.
  • Maak een foto van eventuele schades.
  • Geef alleen je autosleutels af. Zorg dat de auto verder leeg is en geef vooral je huissleutels niet af.
  • Als er problemen zijn en/of als er schade is ontstaan doe dan altijd aangifte bij de politie.

Daarnaast waarschuwt de gemeente om kritisch te zijn als het gaat om het bedrijf dat kiest om valet parking bij te reserveren. Kijk met name of het bedrijf goede recensies ontvangt op onafhankelijke websites. Besef ook dat goedkoop weleens duurkoop kan worden. Er zijn natuurlijk ook kosten die de valet parking bedrijven moeten maken.