Menu Close

Het Rotterdam the Hague Airport gaat beter bereikbaar worden

Tot nu blinkt het Rotterdam the Hague Airport niet bepaald uit als het ging om de bereikbaarheid met openbaar vervoer. Toch lijkt daar nu verbetering in te gaan komen.

De situatie op dit moment

Op dit moment kun je Rotterdam of Den Haag centraal met de metro naar dit vliegveld reizen. Een andere optie is bus 33. Je kunt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op deze manier reizen.

De verbeteringen

Vanaf eind augustus gaat dit aangepast worden. Concreet houdt het in dat lijn 37, die nu loopt tussen Den Haag Leyenburg en station Delft wordt doorgetrokken naar het vliegveld. De lijn gaat 2 keer per uur rijden. Toch zal het vliegveld nog niet 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Daarvoor is men nog altijd afhankelijk van een taxi.

Een overname

Deze verbetering is het direct gevolg van het feit dat het Israëlische openbaarvervoersbedrijf EBS op 25 augustus de concessie voor het streekvervoer gaat overnemen. Ze nemen deze over van Connexion.

Niet alleen het openbaar vervoer wordt verbeterd

Ook voor de automobilisten is er goed nieuws. Die moeten wel nog iets langer wachten. In 2024 komt er namelijk een nieuwe snelweg langs het vliegveld. Deze snelweg zal de A16 Rotterdam gaan heten. Reizigers vanuit de Rotterdam zullen daardoor niet meer over de erg drukke A20 hoeven te rijden.

Over het Rotterdam The Hague Airport

Het vliegveld ligt tussen Rotterdam en Den Haag in en vervoert bijna 2 miljoen passagiers per jaar. In 1956 werd het oorspronkelijk opgericht als het Vliegveld Zestienhoven. Sinds 2006 is het het tweede regionale vliegveld van Nederland. Alleen Eindhoven Airport is nog groter, als er gekken wordt naar het aantal passagiers. Het vliegveld is eigendom van de Schiphol Group.