Menu Close
lufthansa

Breaking: De Lufthansa Group Bestelt 22 Airbus A350’s & Boeing 787’s terwijl ze Viermotorige Vliegtuigen Bekijken voor Pensioen

De Lufthansa Group heeft aangekondigd dat ze 22 nieuwe wide-body vliegtuigen hebben besteld, waaronder 12 Airbus A350-900’s en 10 Boeing 787-9’s. De nieuwe toestellen zullen de vloot van Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines versterken en zullen worden gebruikt op lange-afstandsroutes naar Noord-Amerika, Azië en Zuid-Amerika. Het nieuws werd aangekondigd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de Lufthansa Group.

Vervanging van Viermotorige Vliegtuigen

De Lufthansa Group heeft ook aangekondigd dat ze hun vloot van viermotorige vliegtuigen zullen bekijken voor pensioen. De oudere vliegtuigen, waaronder de Airbus A340-600’s, zijn minder efficiënt en duurder in onderhoud dan de nieuwere wide-body vliegtuigen. Door de oudere vliegtuigen te vervangen door de nieuwe Airbus A350’s en Boeing 787’s, zal de Lufthansa Group hun vloot moderniseren en de operationele efficiëntie verbeteren.

Airbus A350-900

De Airbus A350-900 is een geavanceerd wide-body vliegtuig dat bekend staat om zijn brandstofefficiëntie en comfort voor passagiers. Het toestel biedt plaats aan maximaal 440 passagiers en heeft een actieradius van meer dan 15.000 kilometer. De Airbus A350-900 is uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder geavanceerde materialen, aerodynamica en motoren, waardoor het een van de meest milieuvriendelijke vliegtuigen ter wereld is.

Boeing 787-9

De Boeing 787-9 Dreamliner is een populaire wide-body vliegtuig die bekend staat om zijn comfort en efficiëntie. Het toestel biedt plaats aan maximaal 290 passagiers en heeft een actieradius van meer dan 14.000 kilometer. De Boeing 787-9 is uitgerust met geavanceerde technologieën, waaronder een composiet romp en zuinige motoren, waardoor het een van de meest efficiënte vliegtuigen ter wereld is.

Conclusie

De bestelling van 22 nieuwe wide-body vliegtuigen door de Lufthansa Group is een belangrijke stap in hun voortdurende modernisering van hun vloot. De Airbus A350-900 en Boeing 787-9 zijn beide geavanceerde vliegtuigen die de operationele efficiëntie van de Lufthansa Group zullen verbeteren en tegelijkertijd het comfort van passagiers zullen vergroten. De vervanging van de oudere viermotorige vliegtuigen zal ook bijdragen aan de duurzaamheid van de vloot van de Lufthansa Group.