Menu Close
AirFrance

Air France-KLM toont interesse in de aankoop van TAP Portugal National Airlines

De topman van Air France-KLM laat weten dat TAP Portugal een perfecte optie zou zijn om een overnames of partnership met aan te gaan. Als TAP Portugal aan alle voorwaarden voldoet zou een overname een reële optie kunnen zijn.

TAP Portugal is op zoek naar mogelijke kandidaten om de onderneming over te nemen. Air France-KLM en Lufthansa zijn twee serieus kandidaten.

Verlies

TAP Portugal is nu verliesgevend en daarom zal een overname door “grote sterke Airlines” cruciaal zijn voor het bedrijf. De laatste jaren noteerde TAP smeerf ief miljard euro verlies. Bij de COVID crisis kregen ze meer dan 2,5 miljard euro steun van de Portugese overheid.

Brazilië

Hoe gemakkelijk is het voor bezoekers uit Europa om naar Brazilië te vliegen? TAP Portugal biedt uitstekende verbindingen van Lissabon naar Brazilië en biedt bezoekers een goedkoper alternatief dan andere luchtvaartmaatschappijen. De Braziliaanse markt wordt steeds aantrekkelijker voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Air France-KLM ziet het rendabel om de vluchten naar Brazilië uit te breiden.