Menu Close
Vliegtickets

Zo boek jij de goedkoopste vliegtickets

Wil jij ook een goedkope zonvakantie boeken? Het boeken van goedkope vliegtickets is een hele kunst, de prijzen verschillen namelijk enorm. Maar je kunt soms tegen bodemprijzen op vakantie door op zoek te gaan naar de beste deals. Hiervoor dien je wel rekening te houden met de seizoenen en de bestemming. Vroegboekkorting en last minutes zijn ideaal om de kosten laag te houden. Hoe je dit aanpakt? Dat lees je hier.

De beste deals vinden

Er zijn tegenwoordig veel websites waar je terecht kunt voor het boeken van vakanties. Echter verschillen de prijzen enorm. Het is ook een beetje afhankelijk van waar de maatschappij zich op richt. Zo zijn er veel reismaatschappijen die zich op budgetvakanties focussen en de beste deals bij elkaar verzamelen. Dit soort websites zijn goed om in de gaten te houden. Zij bieden namelijk reizen van meerdere reisorganisaties aan. Op deze manier kun je alles goed vergelijken en de beste aanbiedingen vinden. Vaak is het beter om allerlei bestemmingen te bekijken en daarna de goedkoopste vlucht te boeken.

Seizoenen

Het moment waarop je vertrekt heeft veel invloed op de prijs. Zo willen de meeste mensen op vakantie tijdens de zomermaanden en moeten alle ouders rekening houden met de schoolvakanties van hun kinderen. Heb je de mogelijkheid om buiten de schoolvakanties op reis te gaan? Dan is er een grote kans dat de prijzen aanzienlijk lager zijn, omdat de maatschappijen misschien niet genoeg verkopen binnen krijgen. Door hiervan te profiteren kun je op reis tijdens het laagseizoen, waardoor je drukte vermijdt en ook nog eens minder geld kwijt bent. Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen waar de zon het hele jaar door schijnt.

Bestemmingen

Natuurlijk zijn vliegvakanties in Europa een stuk goedkoper dan een vakantie naar Afrika of Azië. In uitzonderlijke gevallen kun je een goedkope reis vinden naar een ver land, maar de kans is groter dat je een aanbieding vindt voor een reis binnen Europa. Voorbeelden van goedkope vakantiebestemmingen binnen Europa zijn Spanje, Portugal, Griekenland, Frankrijk of Turkije. Deze landen zijn niet alleen relatief dichtbij, maar zijn vaak ook goedkoper dan Nederland. Zo kun je prima een goedkope vakantie vinden naar deze landen. In deze landen vind je een gigantisch aanbod vakanties, omdat het populaire bestemmingen zijn.

Vroegboeken en last minutes

Weet jij nu al dat je volgend jaar april op reis wil? Dan is het een goed idee om vroeg te boeken. Veel reisorganisaties willen ook wat zekerheid voor hun boekingen. Daarom bieden zij soms reizen voor een goedkoper tarief aan. Misschien heb je op dit moment vrij van je werk en kun je daardoor binnen nu en een week op vakantie. In dat geval is een last minute deal wat voor jou. Met een last minute vakantie vertrek je meestal binnen een week, soms binnen twee weken. Wees eens impulsief en boek gewoon. De prijs werkt vaak in je voordeel!

Conclusie

Een goedkope reis is een kwestie van slim boeken. Vergelijk allerlei websites, kies het juiste seizoen en selecteer de beste bestemming voor jou. Ga voor een vroegboek-actie of juist een last minute deal. Goed zoeken en voordat je het weet zit je in het vliegtuig naar jouw droombestemming. Of gewoon een lekkere all-inclusive in Turkije…