Menu Close
Brussels Airport

Veel Nederlanders maken gebruik van vliegvelden in België. In september hebben veel reizigers uit Nederland gebruik gemaakt van Brussels Airport om de drukte in Nederland te vermijden. Niet alleen Amsterdam Schiphol kampt met lange wachtrijen en geannuleerde vluchten. Ook Eindhoven Airport en Rotterdam Airport worden steeds drukker.

Brussels Zaventem

In september ontving Brussels Zaventem in totaal 2 miljoen passagiers. Dit is 80% van het aantal passagiers in september 2019 (pre-covid). Het is de 3e maand op rij voor Brussels Zaventem waarin ze meer dan 2 miljoen passagiers ontvangen. Opvallend is dat in september wederom 2 miljoen passagiers werden ontvangen terwijl dit buiten de vakantieperiode valt.

Minder vrachtvervoer

De groei zit hem voornamelijk in passagiersvluchten. Het vrachtvervoer op Brussels Zaventem is zelfs minder geworden dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Het vrachtvervoer staat onder druk door de inflatie, de oorlog en spanningen tussen bepaalde landen. Ook zijn de lockdowns in China een oorzaak dat het vrachtvervoer minder is.