Menu Close

Finnair Geïnteresseerd in 19-persoons elektrische vliegtuigen

Finnair heeft een brief ondertekend waarin zij hun interesse tonen in de aanschaf van 19 Seater Electric-vliegtuigen. De vliegtuigen zullen worden gekocht bij Heart Aerospace. De Finse luchtvaartmaatschappij ondertekende op donderdag 25 maart 2020 zijn belangenverklaring. Ze zijn geïnteresseerd in de ES-19, die tot 19 passagiers kan vervoeren en landt op landingsbanen van slechts 2500 voet. Het vliegtuig heeft ook een bereik van 250 mijl.

In een aankondiging die gisteren werd gedaan, zei Finnair dat het een belangenverklaring had ondertekend voor een innovatief elektrisch vliegtuig dat nog in ontwikkeling is. Dit is in lijn met de inspanningen van de luchtvaartmaatschappij om haar duurzaamheidsdoelstellingen in de toekomst te halen. De ES-19 die door Heart Aerospace wordt ontwikkeld, zal een 19-persoons vliegtuig zijn dat volledig elektrisch zou zijn.

Finnair is geïnteresseerd in maximaal 20 vliegtuigen, die het van plan is te gebruiken om zijn kortere routes te vliegen. Anne Larilahti, Finnair’s Vice President of Sustainability, bevestigde Finnair’s vertrouwen in elektrische vliegtuigen. Ze zei: “Finnair gelooft dat elektrische luchtvaart een van de instrumenten zal zijn voor de toekomst van vliegen. Het zal helpen om verantwoorde en duurzame luchtvaart te bevorderen, vooral op korte routes, in een tijdperk waarin klimaatverandering steeds meer de agenda zal domineren.

“We willen actief betrokken zijn bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën die CO2-neutraal vliegen mogelijk maken.

“Het oplossen van de klimaatuitdaging van vliegen is essentieel, zodat de sociale en economische voordelen van de luchtvaart kunnen blijven bestaan. Veel van de maatregelen vereisen samenwerking tussen bedrijfstakken, samen met partners die een sleutelrol spelen in ons voortdurende duurzaamheidswerk. ”

De ES-19 wordt het eerste vliegtuig van de Zweedse fabrikant Heart Aerospace en zal 19 passagiers vervoeren. Het krijgt vier elektromotoren en een T-vormige staart. Het zal kunnen opereren vanaf korte landingsbanen van 2500 voet. Het zal ook de mogelijkheid hebben om te cruisen met 180 knopen en een topsnelheid van 215 knopen. De ES-19 is speciaal ontworpen om te helpen bij regionale Scandinavische reisuitdagingen.