Menu Close

Niemand overleeft vliegtuigcrash Pakistan

Een verkeersvliegtuig uit Pakistan is vandaag neergestort. Het vliegtuig was onderweg naar de hoofdstad Islamabad, er waren 47 mensen aan boord. Waarvan 42 passagiers en vijf menanningsleden. Niemand heeft de crash overleefd, dit heeft de regionale politie bevestigd.Het toestel zou volgens de Pakistaanse media zijn neergestort bij het plaatsje Havelian, zo’n 50 kilometer ten noorde van de eindbestemming. Het vliegtuig kwam uit Chitral, dit ligt in het uiterste noorden van Pakistan.

Radar

Om 15:30 is het vliegtuig vertrokken uit Chitral en was onderweg naar een van de grootste vliegvelden in Pakistan. Al snel na het opstijgen is het vliegtuig van de radar verdwenen. Voordat er radiostilte kwam heeft de piloot nog een noodsignaal gegeven.

Vliegtuigongelukken

Er zijn al enkele ernstige vliegtuigongelukken gebeurd in Pakistan de afgelopen jaren. Een Boing 737 stortte in april 2012 neer, kort voor de landing in Islamabad. Geen van de 127 inzittenden heeft de crash overleefd. Een Airbus 321 vloog in juli 2010 tegen een berg bij Islamabad. Er waren 152 inzittenden, maar niemand heeft het overleefd.