Menu Close

De vijf grootste Nederlandse Luchthavens

Er zijn 27 vliegvelden in Nederland. Waaronder zes militaire vliegvelden, vijf commerciële vliegvelden en zestien kleinere vliegvelden die voornamelijk zijn bedoeld voor recreatieve doeleinden. De grootste vijf luchthavens in nederland zijn hieronder weergegeven. Er is gekeken naar commerciële vliegvelden waar ook internationale vluchen landen.

Schiphol

Schiphol is zelfs een van de grootste en belangrijkste luchthavens ter wereld. Schiphol beschikt over zes landingsbanen waar zelfs de grootste vliegtuigen kunnen opstijgen en landen. Er worden in 2016 maarliefst 63 miljoen passagiers verwacht.

Eindhoven Airport

In 2015 hebben zo’n 4.3 miljoen passagiers via Eindhoven Airport gevlogen. Daarnaast is Eindhoven Airport ook een militair vliegveld. De volgende maatschappijen maken gebruik van het vliegveld: Transavia, Ryanair en Wizzair.

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam airport is eigendom van de Schiphol group. Het is een snel gegroeide luchthaven in een korte periode. In 2009 had de luchthaven bijna 1 miljoen passagiers, maar in 2015 is dit opgelopen tot ruim 1.7 miljoen passagiers. Er vliegen vanaf Rotterdam Airport voornaamelijk budgetmaatschapijen zoals Wizzair en Ryanair.

Maastricht Aachen Airport

Maastricht beschikt al sinds 1919 over een luchthaven. Het ligt zo’n 8 kilometer ten noorden van Groningen. Tegenwoordig behoord het tot een van de grotere van Nederland. In 2014 reisden zo’n 283.000 passagiers via Maastricht Airport.

Groningen Airport Eelde

Het vijfde grootste vliegveld van nederland ligt in Groningen. Via Eelde vlogen in 2014 zo’n 169.369 passagiers. Het vliegveld werd in 1937 geopend en had het doel om de luchthaven van het Noorden te worden.