Menu Close

KLM cancelt maandag 72 vluchten op Schiphol in verband met stormachtig weer

SCHIPHOL – KLM heeft voor morgen 72 vluchten binnen Europa gecanceld vanwege zware windstoten die verwacht worden geeft een woordvoerder aan. Er wordt stormachtig weer door het KNMI voorspeld, daarom wordt er code geel afgegeven voor maandag die zal duren tussen 5:00 en 14:00 dit geldt voor het gehele land. De 72 vluchten binnen Europa worden uit voorzorg geannuleerd om ervoor te zorgen dat intercontinentale vluchten geen vertraging zullen oplopen aldus de woordvoerder van KLM. Door onderhoud aan de Kaagbaan zijn er dus morgen maar 4 start- en landingsbanen beschikbaar. Mede door dit gebrek aan capaciteit heeft KLM besloten om een aantal vluchten te cancelen.

Windsnelheden kunnen oplopen tot wel 90 kilometer per uur!

Vandaag is het op sommige plekken in Nederland al windkracht 5 geweest. In de komende nacht trekt de wind nog verder aan. het KNMI verwacht dat er windstoten tussen de 75 en 90 kilometer gemeten gaan worden.

Op de Waddeneilanden en aan de kust kan het zelfs stormachtig worden wat betekend dat de windsnelheden daar tot wel 100 kilometer per uur kunnen oplopen. Ook zal het op en rond het Ijselmeer harder gaan waaien dan in de rest van het land.Na morgenmiddag zal de de wind langzaam afnemen code geel telt dus alleen in de ochtend.