Menu Close

IndiGo bereidt zich voor op een gunstige luchtvaartindustrie

Na het schalen door het uitdagende jaar 2020, komen er lichtjes van hoop naar de hele luchtvaartsector. IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij van India, heeft besloten om nieuwe piloten aan te nemen voor een cadettenprogramma. Deze nieuwe zet toont en wijst op het feit dat er aanwijzingen zijn voor een betere toekomst in de nabije toekomst.

Vóór de crisis had de luchtvaartindustrie een ernstig tekort aan piloten, aangezien de passagiersaantallen het aanbod van piloten overweldigden. De komst van de pandemie vorig jaar maakte echter duizenden piloten beschikbaar zonder werk, waardoor een overcapaciteit aan getrainde piloten ontstond en degenen die hoopten het veld te betreden met slechte vooruitzichten achterbleven.

In het nieuwe programma van IndiGo zullen de 15 cadetten twee of tweeënhalf jaar lang trainen voordat ze beginnen met vliegen met goedkope reuzen. Nadat een overeenkomst is getekend, gaat Chimes Aviation Academy het programma organiseren en nieuwe piloten leveren aan de luchtvaartmaatschappij.

De kans is echter niet goedkoop. Volgens Chimes Aviation kost de volledige training ongeveer ₹85 lakhs ($ 117.000). Dit is een vrij substantiële investering in een industrie die historisch gezien volatiel is geweest en momenteel uit zijn slechtste jaar ooit komt.

De Indiase burgerluchtvaartsecretaris, Pradeep Singh Kharola, legde tijdens de ondertekening van het nieuwe cadetprogramma in een persbericht uit dat hij van plan is om meer pilotenopleiding in het land te krijgen.

“Elk jaar krijgen we ongeveer 700 piloten met een CPL-licentie, waarvan de helft in het buitenland wordt opgeleid. Dit roept zorgen op over wat er in ons ontbreekt … waarom we niet alle piloten kunnen trainen … we kunnen van India een centrum maken voor pilotenopleiding, en dit is een laaghangende vrucht die we kunnen plukken … onze piloten moeten worden opgeleid in India.”

Met de optimistische en gunstige projecties voor de Indiase luchtvaartindustrie willen ze voorbereid zijn op de uitbreiding. De training voor piloten zal de afhankelijkheid van in het buitenland opgeleide piloten verminderen en van India een belangrijk trainingscentrum maken.

IndiGo had in de afgelopen acht jaar meer dan 300 piloten van zijn cadettenprogramma in dienst, waardoor het een belangrijk onderdeel werd van zijn 4.000 man sterke pilootpool. Het is zeker dat de concurrentie voor de 15 plaatsen die opengaan voor degenen die hopen piloot te worden, sterk zal zijn.