Menu Close

Boeing 747 van Corendon over de weg verplaatst onderweg naar Village hotel in Badhoevedorp

BADHOEVEDORP – Cordendon’s Boeing 747-400 is afgelopen dinsdag via de weg en een aantal weilanden aangekomen op haar laatste bestemming. De verhuizing van de Boeing 747 naar Badhoevedorp is door directeur Atilay Uslu van Corendon op poten gezet. Het transport werd door zo’n 1250 mensen gevolgd.

Met een theatrale druk op de knop gingen de lampen in de Boeing 747 aan, ook kwam het vliegtuig langzaam in beweging. De Boeing 747 die eerst van KLM is geweest werd langzaam op een oplegger van Mammoet geplaatst op Schiphol om vervolgens via de Zwanenburgbaan het terrein te verlaten en de weilanden in te rijden op een hele lage snelheid.

Het publiek die deze bijzondere gebeurtenis wilde volgen werden met shuttlebussen naar een spottertsplek gereden. De Boeing passeerde deze plek rond middernacht. Het vliegtuig zal twee nachten in het weiland blijven staan waarnaar de reis naar het Village hotel op vrijdag- en zaterdagnacht vervolgd zal worden. Het meest indrukwekkende stuk van de tocht zal plaatsvinden in de nacht van vrijdag op zaterdag dan zal de Boeing de A9 oversteken. In totaal zal het vliegtuig een route van bijna 13 kilometer afleggen waarvan 8 kilometer op het Schiphol terrein en bijna 5 kilometer door de weilanden.