Menu Close

Avatar Airlines: Amerika’s nieuwe All-747 luchtvaartmaatschappij

Avatar Airlines kondigde de wens aan om binnenlandse vluchten te starten met behulp van een exclusief 747-toestel. Volgens deze luchtvaartmaatschappij hebben ze opgemerkt, ervaren en bewezen dat de meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen overschakelt op kleinere en kleinere vliegtuigen, met name op binnenlandse routes. De kosten per passagier zijn veel lager als ze op grotere vliegtuigen zouden worden vergeleken. Dat is het argument van Avatar Airlines, de belangrijkste reden waarom ze voor de 747 hebben gekozen. Maar toch betekent dit niet dat het moeilijk is om dezelfde inkomsten te behouden met grotere vliegtuigen.

 
Avatar Airlines heeft een concreet plan voor zijn vloot. Deze luchtvaartmaatschappij hoopt geld op te halen dat is toegewezen om ten minste 14 Boeing 747-400’s te kopen. Dan hopen ze in een periode van drie tot vijf jaar een IPO te hebben die hen het recht geeft om een ​​zuiniger en groter vliegtuig te kopen, zoals Boeing 747-8s.

Om het af te ronden, wilde Avatar Airlines zich associëren als een ultra-low-cost maatschappij die vliegt met 7747-400s met een capaciteit van 580+ stoelen. Er zijn 539 economy-stoelen op het benedendek en 42 Office Class-stoelen op het bovendek.

In navolging van zijn plan zal zijn inaugurele vlucht worden uitgevoerd tussen Los Angeles en Las Vegas, Las Vegas en New York en New York en Miami. Naarmate de tijd verstrijkt, willen ze, net als andere luchtvaartmaatschappijen, tegen het vierde jaar veel uitbreiden en groeien met in totaal 28 vliegtuigen.

Om je een idee te geven van de tariefstructuur, gaat Avatar Airlines uit van een gemiddelde beladingsgraad van 84% en schat het een gemiddelde ticketprijs van $ 64 exclusief belastingen en andere toeslagen. Als onderdeel van het plan zal de luchtvaartmaatschappij een vliegend reclamebord zijn, omdat het verschillende advertenties op zijn vliegtuig zal vertonen. Het zal inkomsten genereren door advertentieruimte te verkopen.

Zoals gewoonlijk biedt het een frequent flyer-programma aan waarin het luchtvaartbedrijf Fly Free Club wil hebben. Het vereist een eenmalige registratie met een vergoeding van $ 49 en een jaarlijkse contributie van $ 249. Als passagiers er gebruik van maken, kunnen ze nu elke vlucht boeken binnen 72 uur na vertrek, maar nog steeds afhankelijk van beschikbaarheid. U hoeft alleen de belastingen en toeslagen te betalen.

Bovenstaand concept bestaat al sinds 1992. Gelukkig heeft Avatar Airlines gisteren bij het Amerikaanse ministerie van Transport een aanvraag ingediend voor een certificaat van openbaar gemak en noodzaak. Hun toepassing zou meer dan 400 pagina’s hebben. Je zult de inspanning zien die ze hebben geleverd. De reis zal niet zo eenvoudig zijn, maar toch, het geeft hoop dat het zijn operaties het snelst lanceert.