Menu Close

Air-France onderzoekt gevolgen aankoop aandelen Nederlandse staat

 

PARIJS – Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM wil kijken naar de mogelijkheden om te voorkomen dat de aankoop van aandelen door de Nederlandse staat negatieve gevolgen heeft voor de koers die is uitgestippeld door CEO Ben Smith dat laat de onderneming weten in een verklaring.De top van het bedrijf kwam afgelopen woensdag bijeen om de nieuwe situatie te bespreken. Air France-KLM gaat nauwkeurig bekijken wat de gevolgen zijn van de nieuw grootaandeelhouder de Nederlandse staat. Het bedrijf geeft aan niet geïnformeerd te zijn door de Nederlandse staat over hun inkoop in het bedrijf. Volgens de luchtvaartmaatschappij was het bedrijf niet op de hoogte gesteld van het aandeel van 12.68 procent die de Nederlandse staat had gekocht. Uit de verklaring blijkt dat de directie zich gepasseerd voelt door dit handelen.

Ook zonder het belang dat genomen is in het bedrijf door de Nederlandse staat geeft Air France-KLM aan dat er toezeggingen gedaan zouden worden over de rol van Schiphol als Europese hub. De directie roept de managers en al het personeel op om zich te richten op het commercieel verbeteren van het bedrijf om zo een betere positie in de markt te kunnen verwerven.

KLM blij met actie Nederlandse staat

Stemmen binnen KLM reageerden dinsdag enthousiast over het aankopen van aandelen in de Air France-KLM groep door de Nederlandse overheid. “KLM juicht het commitment dat de Nederlandse staat hiermee afgeeft aan de KLM en Air France-KLM toe” aldus een woordvoerder van het bedrijf.